Bezbranný Pittsburgh podlehl Washingtonu 1:9

Na začátku sezóny se klub Penguins mohl zdát jako tým s velkým příslibem do budoucnosti. Po posledních dvou, třech týdnech však už ale všichni vědí, že to není pravda. Od minulé sezóny se totiž nezměnilo skoro nic a dalším z mnoha ukazatelů na tuto skutečnost byl zápas proti Washingotnu, který Pens prohráli 1:9.

Fanoušci klubu teď řeší, co je horší. Jestli to, že jejich klub dostal v posledních šesti zápasech čtyřiatřicet gólů, nebo to, že jich během stejného úseku vstřelil jen třináct. Ani kouč Bob Berry si není jist, o něco více ho však přece jen trápí obrana.

"Je rozdíl mezi prohrou 1:9 a tím, když vás soupeř přestřílí 15:50. Pokud k tomu, abyste vyhráli, potřebujete dát deset gólů, moc zápasů nevyhrajete. To, že dáváme málo gólů, mě netrápí jako to, že jich mnoho dostáváme," nechal se slyšet.

Berryho slova potvrzuje i vývoj utkání. Penguins si vytvořili několik slibných gólových šancí, na střely byl zápas skoro vyrovnaný 33:34 a největším rozdílem tak byly obrany obou mužstev.

"Je hezké občas takhle někoho porazit," prozradil trenér Caps Bryan Murray. "Cílem číslo jedna pro nás bylo se v zápase nikdy nevzdat. Pak jsme chtěli využít každou chybu soupeře."

Začátek zápasu nebyl z pohledu Penguins zas až tak katastrofální. Soupeř sice vyhrál první třetinu 2:0, ale i Pens si v ní dokázali vytvořit slibné šance, například {bruce-crowder}{Bruce Crowder} nebo {troy-loney}{Troy Loney}.

Na začátku druhé třetiny pak v čase 2:50 nastřelil {randy-hillier}{Randy Hillier} levou tyč, což byla poslední situace, díky které by Pens mohli zvrátit zápas. Od toho okamžiku, po kterém vstřelil Washington během asi minuty a půl tři góly, už Pittsburgh neměl šanci. Další gól Caps přidali na konci druhé třetiny a další tři pak ve třetině třetí. Jediný úspěch Pens zaznamenal za stavu 0:9 {doug-shedden}{Doug Shedden}.

Pittsburghu od debaklu nepomohla ani změna brankářů ve druhé třetině, když {roberto-romano}{Roberta Romana} nahradil {denis-herron}{Denis Herron}. "Našim brankářům se moc nedařilo," sdělil trenér Berry. Nasadil jsem Romana, protože byl včera vynikající. Jak se pak ale ukázalo, tak dnes byl úplně jiný den."

Po třiadvaceti zápasech letošní sezóny jsou tak Pens po slibném začátku přesně tam kde byli minulý rok. S bilancí šesti výher, čtrnácti porážek a tří remíz na dně Patrickovy divize. Určitě jim nepomohla ani absence {mario-lemieux}{Maria Lemieuxe} v posledních šesti zápasech, ve kterých pětkrát prohráli a jednou remizovali. A bez své naděje se budou muset obejít ještě nejméně v příštích dvou zápasech proti St. Louis a NY Rangers.

03. 12. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti