Co když Parise nevyjde? Jaké jsou další možnosti?

Generální manažer Ray Shero se nijak netají tím, že by se chtěl po otevření volného trhu s hráči do týmu pokusit získat dnes stále ještě kapitána New Jersey Devils Zacha Parise. Jenže zájemců něj bude více a i New Jersey si ho budou chtít za každou cenu udržet. Jaké tedy má Shero další možnosti, pokud mu přivedení Pariseho do týmu nevyjde?

Trio Malkin, Neal, Kunitz nastřílelo v minulé sezóně 116 gólů, připsalo si 261 bodů a odsunulo tak kapitána Sidneyho Crosbyho do druhé lajny, kde mu bude pravděpodobně dělat společnost Pascal Dupuis. Mezeru na druhém křídle by chtěl Shero zaplnit právě zmíněným Parisem, jenže musí počítat i s možností, že se mu jej do týmu zlákat nepodaří. V tom případě by mohl vybírat z dalších hráčů, ze kterých se 1. července stanou volní agenti. Zde je seznam nejzajímavějších z nich.

Steve Sullivan (Pittsburgh Penguins)

S Penguins odehrál celou minulou sezónu, je seznámen se systémem a dařilo se mu. Navíc si ke konci základní části a v play off spolupráci se Sidneym Crosbym už vyzkoušel. Týmu by byl platný, stejně jako v uplynulé sezóně, při přesilových hrách a vyvážení puků do útočného pásma. Jeho cena by nemusela být nikterak vysoká a tak by vedení Pens mělo prostor k přivedení například Ryana Sutera. Nevýhodou by pak mohl být jeho vysoký věk a náchylnost na zranění. Že zvládne znovu odehrát 79 zápasů a získat v nich skoro padesát bodů je otázkou.

Shane Doan (Phoenix Coyotes)

Pokud se Pens nepodaří přetáhnout kapitána Devils, proč to nezkusit z kapitánem Phoenixu? S Doanem by do týmu přišla síla, odhodlání a vůdčí schopnosti. Jako silový útočník, který se talčí před bránu a často střílí by si mohl s Crosbym rozumět.

Přivést ho k Penguins by však mohl být problém. Od roku 1995 je totiž věrný svému klubu, který tehdy hrál ještě pod starým názvem Winnipeg Jets. Phoenix má i přes veškeré problémy s vlastníky dobré vedení a trenérskou základnu, letos to dotáhl až do finále konference.

Dustin Penner (Los Angeles Kings)

Pokud jsme načli silové útočníky, musíme zmínit Dustina Pennera, letošního vítěze Stanley Cupu. Ve svých výkonech má sice velmi velké výkyvy (kvůli čemuž Kings nejprve podpisu smlouvy s ním litovali), ale pokud hraje zrovna na vrcholu své pomyslné sinusoidy, je velmi dobrým a platným hráčem. Hlavně při soubojích před brankou, kde je těžké jej díky jeho váze, síle a velikosti odstavit.

Alexander Semin (Washington Capitals)

Pokud pomineme (jestli se to vůbec dá), jeho občasné excesy, dostaneme výborného útočníka, který má velmi dobrou střelu a práci s holí. Poslední dobou byla vyzdvihována i jeho práce v obraně, hlavně při oslabeních.

Přes veškeré tyto schopnosti však existuje mnoho důvodů, proč ho do týmu nebrat. Nevyrovnanost, laxnost, bezdůvodná vyloučení, náladovost nebo neviditelnost v play off jsou jen některými z nich. Budeme tedy doufat, že dostane neodmítající se nabídku od jiného týmu.

Jaromír Jágr (Philadelphia Flyers)

Jen vtip :-)

P. A. Parenteau (NY Islanders)

Přišel by sice z jednoho z horších týmů, ale to by vůbec nevadilo, z Islanders přišli před vítězstvím ve Stanley Cupu v roce 2009 Miroslav Šatan nebo Bill Guerin. Parenteau je navíc díky spolupráci s Johnem Tavaresem zvyklý na souhru s hvězdným hráčem. Sice nepatří mezi nejvyšší, přesto dokáže hrát tvrdě. Navíc má dobré periferní vidění a přihrávku. Těžko říct, jaká bude jeho cena na volném trhu a zda má cenu se s některým jiným týmem předhánět v nabídkách. Naposledy bral 1,25 miliónů dolarů na sezónu.

27. 06. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bert Robertsson 1974 (Švédsko, 50 let)
Jason Jaffray 1981 (Kanada, 43 let)
Karl Stewart 1983 (Kanada, 41 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30226 hlasů, 21% (30226)
Jeff Skinner
28151 hlasů, 20% (28151)
Patricka Sharpa
28520 hlasů, 20% (28520)
T.J. Oshieho
28071 hlasů, 20% (28071)
Martina St. Louise
26089 hlasů, 18% (26089)

Celkem hlasů: 141057
Tento den v minulosti