Fleury opět trénoval a doufá, že dnes nastoupí

Po tréninku si sice stěžoval na drobné problémy v koncentraci a na nerozehranost, ty však nedával za vinu nedávnému otřesu mozku ale tomu, že skoro deset dní nečelil žádné střele. Celkově je brankář Marc-Andre Fleury ohledně svého dnešního startu do prvního utkání prvního kola Stanley Cupu optimistický, vše jde podle něj správným směrem.

I tak se ale stále ještě může stát, že Penguins ani těsně před zápasem nebudou vědět, koho postavit. Pokud bude Fleury neschopen hry, bude muset mezi tyče pravděpodobně trojka Jeff Zatkoff. Záložní brankář Matt Murray totiž utrpěl v posledním zápase sezóny proti Philadelphii úder do hlavy, po kterém odstoupil a od té doby ani netrénoval. Vedení Pens kvůli složité brankářské situaci před několika dny povolalo navíc Tristana Jarryho.

"V dokonalém světě bychom postavili Fleuryho, takhle to ale nefunguje. Před zápasem se budeme snažit udělat to nejlepší rozhodnutí," komentoval brankářskou situaci trenér Mike Sullivan.

Penguins nejsou jediní, kteří mají problémy se sestavou. I brankář Rangers Henrik Lundqvist opustil pondělní trénink, a to kvůli příznakům chřipky. Do středečního zápasu by ale měl být připraven. Určitě jej ale nestihne kapitán a top obránce Ryan McDonagh, který kvůli zranění ruky vynechá pravděpodobně celou sérii.

Takový je ale život v play off. "Nemyslím, že bychom museli řešit něco, co nikdo jiný řešit nemusí. Liga je těžká. Týmy, které by nebyly otlučeni nebo které se nemusejí vypořádat se zraněními, tu nejsou. My na tom nejsme jinak. Z minulosti ale víme, jak se s tím vypořádat," nechal se slyšet Sullivan a pokračoval:

"V posledních měsících někteří hráči z různých důvodů nehráli a jiní tak dostali příležitost ukázat se a zastoupit je. Podle mě právě toto dělá tým skvělým, že hráči dokáží zastat různé role a přijmout nové výzvy."

Ke zraněným hráčům Pens nadále patří i Evgeni Malkin (horní část těla) a Bryan Rust (dolní část těla), kteří včera s týmem netrénovali. Opět si ale individuálně zabruslili a každým dnem by se mohli vrátit do sestavy. Stejně jako Beau Bennett, který má drobný problém s ramenem a s týmem trénoval.

Nastoupit by dnes mohl obránce Olli Maatta, který prošel celým tréninkem a objevoval se mezi čtyřmi top obránci týmu. "Myslím, že jeho progres je evidentní. Má za sebou dva tvrdé tréninky a ve středu se rozhodneme, zda nastoupí," sdělil Sullivan.

13. 04. 2016, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti