Nevyzpytatelný útočník patří Penguins

Penguins si z dvacáté pozice Angela Esposita.

COLUMBUS, Ohio (Post - Gazette) - Kdyby se draft konal o šest měsíců dříve, tak by byl Angelo Esposito patrně celkovou jedničkou. Kdyby se letošní draft konal před rokem, tak by jí byl zcela určitě. Avšak Espositova reputace během několika posledních měsíců dosti poklesla a proto si ho až jako celkovou dvacítku vybrali Pittsburgh Penguins.
Penguins především vůbec netušili, že bude pro ně ještě k dispozici. "Řadili jsme ho velmi vysoko,"řekl generální manažer Penguins Ray Shero. "Tak vysoko, že jsme pro něj ani neměli jmenovku. Přesto jsme si byli jisti, že si ho kluby za námi již nevyberou."

Esposito je tak trochu sázkou do loterie. Může se z něj totiž stát velký hráč nebo může úplně propadnout. Pokud dostojí svým slibům, může se stát hvězdou NHL. Pokud ne, stane se brzy přebytečným zbožím.

Krátce před začátkem draftu Penguins vyměnili Chrise Thornburna, jenž se stane 1. července volným hráčem bez omezení, do Atlanty Thrashers za výběr ve třetím kole draftu (78. celkově). Ačkoliv nikdo neočekával, že by Esposito spadl až takhle nízko, sám hráč uvedl, že mu poměrně vysoké číslo v prvním kole vůbec nevadí, i když se prý dosti načekal. "Vůbec nejsem zklamaný,"řekl Esposito. "Nikdy jsem nebyl šťastnější, snad jen při zisku Memorial Cupu. Jsem moc rád, že si mě vybrali zrovna Pittsburgh Penguins."

Esposito ve své poslední sezóně v QMJHL nasbíral v 60 zápasech 27 branek a 52 asistencí. Několik měsíců před draftem byl Centrálním skautingem hodnocen jako číslo osm. GM Shero řekl, že ho nezajímá, proč si ho nevybrali týmy před ním. Mezi skauty se má za to, že Esposito nemá motivaci k tréninkům a občas do hry nedává zaujetí. Dvacátý výběr letošního draftu však něco takového nechápe, když nepříznivé hodnocení hází za hlavu. "Je to za mnou a já se nyní zaměřuji hlavně na budoucnost,"řekl.

Esposito nyní patří týmu, který má ve svém středu hráče jako jsou Sidney Crosby, Evgeni Malkin a Jordan Staal a jeho pozice nebude v příštích letech jednoduchá. "Bude to pro mě výzva,"řekl. "Uvidíme, jak se mi vydaří přípravný kemp. Tak daleko zase nevidím."

Esposito hrál po většinu kariéry centra, což je v týmu Penguins velmi dobře obsazená pozice. S pozicí křídla zatím nemá příliš mnoho zkušeností, i když posledních šest týdnů sezóny zde pravidelně nastupoval. Esposito si však stále není jist, zda tento post dokáže zvládnout. Přesto by rád na podzim již chtěl hrát NHL, i když sám ví, že to zřejmě zatím není příliš pravděpodobné. "Přes léto budu tvrdě trénovat,"řekl Esposito, jehož tréninkovým partnerem je Vincent Lecavalier. "Chtěl bych v příští sezóně hrát NHL. Pokud se mi to nepodaří, tak to samozřejmě pochopím."

Před draftem se spekulovalo o tom, že by si Esposita mohl vybrat Montreal, kde hráč bydlí. "Říkal jsem si, že bych zde mohl skončit, ale nic jsem si nesliboval,"řekl.
Přesto si je vědom, že příchod k Penguins pro něj může být dlouhodobou motivací. "Jak jsem již řekl, je to tým, za který bych rád hrál,"řekl. "Jsem rád, že jsou to Penguins."

23. 06. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
John Arbour 1945 (Kanada, 79 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32281 hlasů, 21% (32281)
Jeff Skinner
30183 hlasů, 20% (30183)
Patricka Sharpa
30624 hlasů, 20% (30624)
T.J. Oshieho
30077 hlasů, 20% (30077)
Martina St. Louise
28093 hlasů, 19% (28093)

Celkem hlasů: 151258
Tento den v minulosti