Penguins dnes zkusí zlomit philadelphské prokletí

Hráči Penguins dnes zamíří do Philadelphské arény Spectrum, kde se pokusí zlomit černou sérii šestadvaceti nevyhraných (z toho čtyřiadvaceti prohraných) utkání v řadě. Naposledy zde hráči s tučňákem na prsou dokázali uspět 20. ledna 1974, tedy v době, kdy byl americkým prezidentem ještě Richard Nixon a Steelers neměli na kontě žádné vítězství v Superbowlu. Nikdo ze současné soupisky Penguins toto poslední vítězství nepamatuje.

Na straně Philadelphie byli při poslední domácí porážce svého mužstva přítomni pouze Bob Clarke, v současné době generální manažer klubu a pravé křídlo Bill Barber, který kvůli zranění kolene vynechá sezónu a pravděpodobně i ukončí kariéru.

Při tomto pro Penguins slavném a jedenáct let starém vítězství vstřelili jejich hráči zásluhou Jeana Pronovosta, Chucka Arnasona, Wayne Bianchina a Rona Schocka první čtyři branky utkání. Stihli to během prvních jednatřiceti minut. Flyers pak sice snížili, ale Pens si vítězství už vzít nenechali. I díky osmatřiceti úspěšným zákrokům brankáře Andyho Browna vyhráli nakonec 5:3.

Již tak velkou motivaci mají před zápasem zvýšenou tři hráči Penguins - Ron Flockhart, Mark Taylor a Andy Brickely. Ti totiž ještě minulý rok působili u Flyers a k Penguins přišli v rámci výměny za pravé křídlo Riche Suttera.

"Ani nevím, s čím bych to srovnal," popřemýšlel Ron Flockhart. "Jsem hrozně nabuzený, chtěl bych je tak strašně moc porazit. Žádné nepřátele tam ale nemám, je to spíše věc cti, kdy chcete porazit klub, který vás nechtěl," dodal.

"Vždycky pracuji co nejtvrději a snažím se něco předvést. Není na světě nic, co bych chtěl víc, než je porazit," sdělil Flockhartův kolega a další vyměněný hráč Mark Taylor.

To Andy Brickley, poslední aktér výměny, je o trochu pragmatičtější. "Nemyslím si, že bych se chtěl mstít, žádnou zášť proti svému bývalému klubu necítím. Je to tým z naší divize, proti kterému jsme schopni dobře zahrát a snad i vyhrát. A vybojovat si play off," nechal se slyšet.

21. 10. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jim Wiley 1950 (Kanada, 74 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti