Penguins se na nájezdy nedaří

Sotva den uplynul od doby, kdy byla hráčům Penguins připomenuta důležitost každého bodu.

Zhruba 14 z 15 týmů Východní konference má reálnou šanci dostat se do playoffs a Penguins jsou jako jeden ze šestice týmů, jenž se na pomyslnou příčku dívá zespoda. Proto pouze jeden bod za porážku 5:4 na nájezdy zdaleka nestačí, neboť dnešní soupeř z Bostonu právě využil druhý bod k vyrovnání součtu s Penguins. ?Určitě bychom si neměli stěžovat, že máme jenom jeden bod, ale vůbec nám to neusnadnilo pozici,?řekl Sidney Crosby, který měl jednu asistenci. ?Je to stále tvrdá porážka.? Penguins měli na začátku druhé a třetí třetiny zásluhou dvou branek Evgeni Malkina, jedné Jordana Staala a Ryana Malona, mírné vedení, ale nikdy ho v průběhu třetin neudrželi. Nakonec v čase 53:38 srovnal Marc Savard a zápas dospěl do prodloužení, kde Penguins nejprve museli ustát vyloučení Sergeje Gončara, aby nakonec prohráli na nájezdy.

Jediným úspěšným exekutorem penalty byl ze čtyř útočníků Pens pouze Erik Christensen. Za Boston se nejprve trefil Marco Sturm a posléze definitivně rozhodl navrátilec Phil Kessel. Pittsburgh letos vyhrál pouze jedny nájezdy z pěti, přičemž za poslední sezóny dovedli do úspěšného konce pouze dva z 11. ?Opravdu nevím,?řekl Crosby na otázku, proč se Penguins na nájezdy tak nedaří. ?Doufám, že se to ještě obrátí a získáme pár bodů.? Zápas přitom ani nemusel skončit prodloužením. Tragická byla především desetiminutovka ve třetí třetině, kdy Boston třemi góly, dvěma v rozmezí 37 sekund, vymazal dvoubrankové vedení Penguins z první třetiny. ?Měli jsme deset minut výpadek a to dostalo Boston do zápasu,?řekl trenér Pens Michel Therrien. ?Předtím jsme hráli opravdu dobře, ale těch deset minut nám skutečně uškodilo.?

Penguins měli navíc ve třetí třetině téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou však nedokázali využít. ?Jejich brankář předvedl fantastické zákroky,? okomentoval Therrien přesilovku 5 na 3. ? Sidney trefil břevno a pak se Toivonen ukázal při střele Malkina. Šance jsme měli, ale díky jejich brankáři jsme je nedokázali proměnit.? Na opačném konci kluziště zářil gólman Marc-Andre Fleury, jenž předvedl nejlepší výkon hlavně v prodloužení, kdy zastavil devět střel. ?Opravdu nám pomohl, hlavně při oslabení,?řekl Crosby. ?Když jsme to potřebovali, tak předvedl fantastické zákroky. Škoda, že jsme pro něj nakonec nezískali dva body.?

19. 01. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti