Penguins vyhráli hlavní cenu, která je však přišla draho

Ray Shero chtěl původně zdokonalit formaci na oslabení, ale nakonec vyhrál hlavní cenu. Kanonýr Marián Hossa překvapivě míří do Pittsburghu.

"V jednu hodinu jsem stále nic neměl," řekl Shero. "Zkusili jsme něco jiného, ale to se nám nepovedlo. Zdálo se mi, že nakonec z toho nebude nic."

Nakonec Penguins získali jednu z největších posil letošní uzávěrky, která jim má prozatím pomoci v úspěchu v play-off. Obětovali za to poměrně hodně. Do Atlanty míří útočníci Colby Armstrong, Erik Christensen a talent Angelo Esposito. Výběr v prvním kole se váže na podmínku. Zřejmě jde o prodloužení Hossova kontraktu.

"S Donem Waddellem (GM Thrashers ? pozn. red.) jsem mluvil na All-Star Game, pouze jsem to chtěl očíhnout," řekl Shero. "Ještě před měsícem byla šance na jeho zisk skutečně minimální."

"Zůstali jsme však trpěliví a přineslo nám to ovoce. K takovým výměnám dochází opravdu rychle. A to se přesně stalo."

Devětadvacetiletý Marián Hossa, který loni nasbíral rovných 100 bodů, do Pittsburghu přichází s jasným cílem. Penguins měli příliš mnoho hráčů na postu centra, ale žádné křídelní útočníky. Když začátkem prosince do Atlanty odešel Mark Recchi, tak tento problém začal být ještě palčivější. Malkin i Crosby jsou totiž centři, kteří k sobě potřebují kvalitní křídla. A zatímco Malkin se v poslední době sehrál s Malonem a Petrem Sýkorou, Crosby k sobě nikoho neměl. Colby Armstrong, který od včerejška patří Thrashers, si s ním sice rozuměl (a to i po osobní stránce), avšak bez jeho přítomnosti to byl pouze (pod)průměrný hráč. Až se nyní Crosby vrátí, tak bude mít napravo snajpra Hossu.

Slušelo by se připomenout, jaký výsledný efekt bude mít výměna pro Atlantu. Thrashers získali dva centry, z nichž jeden se brzy může stát parťákem Iljy Kovalčuka na čele prvního útoku. Angelo Esposito, momentálně stále junior, neměl v Pittsburghu příliš šancí. V Atlantě se o post prvního centra popere s Bryanem Littlem. Christensen, rovněž centr, je specialista na nájezdy, který umí sbírat body. Jeho bodový součet by se do budoucna mohl pohybovat okolo šedesáti bodů. Momentálně se vrací po lehčím zranění ramene. Colby Armstrong do týmu přinese energickou hru.

"Dal jsem jim dva hráče, kteří jim mohou okamžitě pomoci," řekl Shero. "Výběr v draftu a mladý hráč výměnu nedělají, takže šlo především o ně."

Don Waddell však tvrdil něco jiného. Generální manažer Thrashers řekl, že dohodu pečetil první výběr v letošním draftu, který má být podle posledních informací velmi kvalitní. "O výměně rozhodl zisk výběru v prvním kole draftu," řekl Waddell, který dodal, že ho možná použije během letního obchodování.

Shero přiznal, že výměna pro něj nebyla jednoduchá. "Pro Erika a Colbyho mám slabost, takže z toho mám smíšené pocity," řekl Shero. "Zítra začíná nový den. Musíme se dát dohromady a opět hrát jako tým."

27. 02. 2008, Will





Další články týkající se hráče Colby Armstrong






Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
John Arbour 1945 (Kanada, 79 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32156 hlasů, 21% (32156)
Jeff Skinner
30065 hlasů, 20% (30065)
Patricka Sharpa
30486 hlasů, 20% (30486)
T.J. Oshieho
29941 hlasů, 20% (29941)
Martina St. Louise
27983 hlasů, 19% (27983)

Celkem hlasů: 150631
Tento den v minulosti