Pens remizovali s Capitals 3:3, Young dal dva góly

I když jeho tým nevyhrál, nikdo nemůže vinit {warren-young}{Warrena Younga}, osmadvacetiletého nováčka, z toho, že byl po zápase v sedmém nebi. Už po sedmé v této sezóně vstřelil totiž v jednom utkání dvě branky. Ty včerejší pomohly Penguins poslat domácí zápas proti Washingtonu do prodloužení, přestože prohrávali už 1:3 a ani jednou v utkání nevedli.

V první třetině zápasu vstřelil každý tým po jednom gólu. Za Washington se v osmé minutě prosadil Scott Stevens, za Penguins pak v přesilové hře vyrovnával {mike-bullard}{Mike Bullard}.

Stav 1:1 vydržel až do třiatřicáté sekundy třetí třetiny, kdy poslal Washington do vedení Craig Laughlin. Po něm pak na 3:1 z pohledu Capitals navyšoval v čase 44:06 Bob Carpenter. Po těchto dvou gólech pak přišly chvíle {warren-young}{Warrena Younga}.

Ten v polovině třetiny snižoval na 2:3, když se vkradl do brankoviště a sledoval, jak brankář Bob Mason vyráží střelu {wayne-babych}{Wayna Babyche}. Puk se po Masonově zákroku dostal na hůl {jim-hamilton}{Jima Hamiltona} a ten ho ihned posunul k číhajícímu {warren-young}{Youngovi}, který neměl žádný problém s tím jej poslat za brankovou čáru.

{warren-young}{Young}, {wayne-babych}{Babych} a {jim-hamilton}{Hamilton} se na ledě objevili společně kvůli zranění {mario-lemieux}{Maria Lemieuxe} ze druhé třetiny. Toho trenér Berry ke konci utkání nasazoval jen v přesilových hrách. Jako třeba v té, která začala v čase 13:09 třetí třetiny, když na trestnou lavici odešel za držení Darren Veitch. {mario-lemieux}{Lemieux} při ní našel na pravém bodu pro vhazování {warren-young}{Younga}, který se z této pozice nemýlil a vyrovnal na 3:3.

Gól by mohli fanoušci Pens brát jako pomstu Veitchovi. Právě po jeho zákroku totiž musel {mario-lemieux}{Lemieux} ve druhé třetině opustit se zraněnou levou nohou led a zamířit do šatny. Původní zprávy hovořily o tom, že by měl být {mario-lemieux}{Lemieux} minimálně do konce týdne mimo hru, pak se ale objevil v přesilových hrách na ledě.

"Původně jsem ho nechtěl na led vůbec posílat. Pak jsme ale naznali, že by nám mohl v přesilových hrách díky své kontrole puku hodně pomoct. Ukázalo, se, že jsme udělali správné rozhodnutí," sdělil po zápase kouč Bob Berry. Tomu se líbila hra jeho mužstva hlavně v první třetině. "Tím, že jsme se dokázali vrátit do zápasu proti tomuto týmu, který výborně napadá, mě těší."

Penguins v zápase několikrát podržel brankář {denis-herron}{Denis Herron}, který měl hodně práce hlavně na začátku druhé třetině, kdy Capitals během necelých desíti minut přestříleli Pens 16:1. S jednadvaceti zákroky za jednu třetinu vytvořil nový domácí rekord. "Pokud vyhrajeme nebo remizuje, tak ty zákroky k něčemu jsou. V případě porážky jsou pak k ničemu," prozradil.

{warren-young}{Waren Young} má díky svému dnešnímu představení na kontě už třiadvacet bodů, stejně jako {mario-lemieux}{Mario Lemieux}. Ten dokázal bodovat ve čtrnácti z dosavadních sedmnácti zápasů.

{mike-bullard}{Mike Bullard} dnes vstřelil celkově už 119. gól v dresu Penguins, čímž vyrovnal výkon {pierre-larouche}{Pierra Laroucheho}, se kterým se nyní dělí o sedmé místo v historické tabulce Pens.

22. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Darcy Robinson 1981 (Kanada, 43 let)
Jeff Chychrun 1966 (Kanada, 58 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti