Penguins se do MSG vracet nechtějí

Sobotní zápas v pittsburghské Mellon Aréně bude hned dvojnásob zajímavý. Místní Penguins by totiž konečně rádi postoupili, neboť se do MSG rozhodně vracet nechtějí. Otázkou také je, jak se ?Tučňáci? vypořádají s první porážkou v letošním play-off.


"Určitě se nechystáme vyhrát každý zápas play-off," řekl Sidney Crosby po čtvrteční porážce 3:0.
Penguins přesto vyhráli sedm zápasů v řadě, když lepší byli naposledy v roce 1985 Edmonton Oilers. Avšak díky slovům Brendana Shanahana ? "Nemyslím si, že by je někdo dostal do takové situace." ? se nabízí otázka: Jak si poradí s první letošní porážkou v play-off?

Zatím se zdá, že jsou Penguins před pátým zápasem nabuzeni. Obránce Sergej Gončar však rozhodně odmítl říci, o čem se v kabině po čtvrtém zápase mluvilo. "Co jsme si tehdy řekli zůstává mezi námi," řekl.

Crosby byl již sdílnější, když hovořil o tom, že se jeho tým musí více tlačit před brankáře Lundqvista, zatímco Marián Hossa mluvil za celý tým. "Určitě ne," řekl Hossa o možnosti návratu do New Yorku. "Musíme se z toho poučit. Musíme hrát po celých šedesát minut."

Penguins jsou si rozhodně vědomi toho, že vysoké vedení rozhodně není důsledkem jejich maximálního úsilí. Kromě druhého zápasu (2:0) se jim povedla pouze druhá třetina prvního utkání v MSG, díky které nakonec získali vítězství. Čtvrtý zápas série byla po všech stránkách mizérie. "Musíme od základu změnit náš přístup," řekl obránce Brooks Orpik. "Avšak když se vyhrává, tak nic měnit nechcete. Doufám, že jsme se z toho poučili."

Pravdou je, že od prvního ledna bychom v NHL nenašli lepší tým. Penguins naposledy prohráli dva zápasy za sebou na přelomu února a března a za letošní rok se jim v tomto směru nedařilo pouze dvakrát, navíc i přes třicetizápasovou absenci Sidney Crosbyho. "Porážky nebereme," řekl trenér Michel Therrien. "Vítězové porážky nenávidí."

Penguins chtějí tuto sérii vyhrát a Rangers si uvědomují, že zkřížit jim plány bude extrémně náročné. "Soupeř je pod tlakem. Pokud nevyhraje, tak pro něj sezóna skončila. My jsme na tom podobně. Chceme vyhrát nebo se vracíme zpátky do New Yorku," řekl Therrien.

"Musíme čelit nepřízni osudu," řekl Gary Roberts, který se v minulém zápase opět vrátil do sestavy. "Doposud jsme měli štěstí. Teď už to tak jednoduché nebude. Nyní nás čekají již jen samé překážky."

05. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Michayluk 1962 (Kanada, 62 let)
John Chabot 1962 (Kanada, 62 let)
Marty McSorley 1963 (Kanada, 61 let)
Rod Zaine 1946 (Kanada, 78 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15377 hlasů, 23% (15377)
Jeff Skinner
13498 hlasů, 20% (13498)
Patricka Sharpa
13565 hlasů, 20% (13565)
T.J. Oshieho
13143 hlasů, 20% (13143)
Martina St. Louise
11303 hlasů, 17% (11303)

Celkem hlasů: 66886
Tento den v minulosti