Pens se snažili, přesto ukončili trip s nezdarem

Penguins v minulém týdnu odehráli čtyři zápasy v řadě na hřištích soupeřů a přesto, že během nich ukázali hodně pozitivních věcí, vyhráli pouze jediný. Nejsvětlejším náznakem do budoucna byl fakt, že hráči žádné utkání nezabalili, a i když už se zdálo být rozhodnuté, tvrdě bojovali, aby vývoj zvrátili.

V posledních třech zápasech dokázali jednou stáhnout dvougólové manko v poslední minutě, dvakrát vyrovnat po třígólové ztrátě a jednou držet krok proti jednomu z nejsilnějších mužstev NHL. To vše dává naději do budoucna. Zda ji však hráči dokáží proměnit v realitu, zůstává s otazníkem. Z posledních sedmi utkání totiž dokázali jen jednou vyhrát a jednou remizovat.

Naposledy prohráli 5:3 v Los Angeles a den předtím 6:7 ve Vancouveru, to dvakrát stáhli tříbrankový náskok soupeře. Proti Kings přitom začali Pens dobře. {mario-lemieux}{Mario Lemieux} je poslal už po jedenácti sekundách hry svým pátým gólem sezóny do vedení 1:0, které vydrželo až do začátku druhé třetiny, kdy se v její páté minutě prosadil Marcel Dionne.

Pak ale Králové, kteří vyhráli osm ze svých posledních devíti zápasů, odskočili díky Marku Hardymu a Philu Sykesovi během osmadvaceti sekund do dvougólového vedení. Penguins to nezlomilo a ještě ve druhé třetině se {moe-mantha}{Moe Mantha} postaral o snížení. Tři minuty po něm ale obnovil dvoubrankový náskok Kings opět Dionne.

{moe-mantha}{Mantha} jako by se se stavem zápasu nedokázal smířit a v čase 7:32 třetí třetiny opět snížil. Do konce základní hrací doby zbývalo ještě dost času na vyrovnání, Pens se o něj pokusili i ve hře bez brankáře, při které ale nakonec z hole Terryho Ruskowskiho popáté inkasovali.

Do utkání naskočil po dvouzápasové pauze způsobené zraněným kolenem opět brankář {denis-herron}{Denis Herron} a kryl celkem pětatřicet střel. V době jeho indispozice se v brance objevil {michel-dion}{Michel Dion}.

V následujícím týdnu čekají Tučňáky tři zápasy. Nejprve přivítají ve středu doma Capitals z Wahingtonu, poté pojedou ke čtvrtečnímu utkání Hartfordu, odkud se opět vrátí domů, kde v sobotu vyzvou Devils.

Při trénincích se pravděpodobně zaměří hlavně na defenzivní činnost, ve třech posledních zápasech totiž dostali 15 gólů, přičemž jich vstřelili dvanáct, což by za normálních okolností znamenalo tři výhry.

19. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Darcy Robinson 1981 (Kanada, 43 let)
Jeff Chychrun 1966 (Kanada, 58 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti