Penguins mají nového generálního manažera

Klub zámořské NHL Pittsburgh Penguins dnes jmenoval nového generálního manažera. Patrickovým nástupcem se podle očekávání stal Ray Shero, jenž s organizací podepsal pětiletý kontrakt.

Třiačtyřicetiletý Shero posledních osm sezón pracoval jako zástupce generálního manažera v týmu Nashville Predators, kde měl na starost skauting (na amatérské i profesionální úrovni), vyjednávání kontraktů, arbitráže, ale hlavně především operace a vývoj mladých talentů ve farmářské části organizace. Milwaukee Admirals jsou i jeho zásluhou opět ve finále Calder Cupu.

Než se připojil k organizaci Predators, strávil Shero šest sezón jako asistent generálního manažera nově zrozených Ottawa Senators. Shero se k tomuto klubu připojil v druhém roce jeho existence. Rodák ze St.Paul, Minn. byl dvě sezóny kapitánem týmu na univerzitě v St.Lawrence a v roce 1982 ho draftovali Los Angeles Kings. Před působením v managementech klubů byl sedm let hráčským agentem. Shero je synem Freda Shera, jenž po sedm let trénoval Philadelphii Flyers. Pod jeho vedením tento klub získal zatím jediné dva Stanley Cupy (1974,1975). Fred Shero byl rovněž GM a trenér New Yorku Rangers (1978-80).

?Jsme potěšeni, že si Ray vybral právě nás a věříme, že je schopen vybudovat tým šampiónů,? řekl Sawyer. ?Ray je mladý, pracovitý a kreativní člověk, jenž má čtrnáctileté zkušenosti s managementem v NHL. Vyrostl ve světě hokeje, ctí tradice, ale zároveň velice pomohl ve vývoji mladých klubů, jakými jsou Ottawa a Nashville. Má v hokejových kruzích dobré renomé a mnoho lidí nám ho doporučovalo.?

Shero přišel do klubu, který sice skončil v NHL celkově devětadvacátý, avšak mnoho mladých hráčů v čele s osmnáctiletým Sidney Crosbym dávají tušit lepší časy. ?Má rodina a já jsme velice nadšení možností pracovat v takovém skvělém hokejovém městě, jakým Pittsburgh bezesporu je,? řekl Shero. ?Každý v hokejovém světě ví, jak kvalitní mladé hráče Penguins mají. Těším se na spolupráci s trenéry a s vedením ?již se nemůžu dočkat kdy začnu.? Jak Ottawa, tak Nashville se za Sherova vedení velice zlepšili a tehdejší asistent generálního manažera úspěšně kombinoval vývoj mladých hráčů s nízkým rozpočtem. Predators měli letos nejlepší statistiku v historii klubu (49-25-8) a podruhé za sebou se kvalifikovali do playoffs. V Západní konferenci skončili třetí a v NHL byli celkově pátí.

Shero hrál velice důležitou roli v úspěchu Milwaukee Admirals, farmu Nashvillu. V sezóně 2003-04 Admirals vedli celou AHL v počtu vítězství (43) a bodů (102) a playoffs posléze došli až do finále Calder Cupu, kde ve čtyřech zápasech porazili Wilkes-Barre Penguins a vyhráli ligový titul. Tuto středu Admirals porazili suveréna AHL Grand Rapids Griffins a po dvou letech jsou opět ve finále. Ray a jeho manželka Karen mají dva syny, Christophera a Kyla.

25. 05. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
26648 hlasů, 22% (26648)
Jeff Skinner
24555 hlasů, 20% (24555)
Patricka Sharpa
24909 hlasů, 20% (24909)
T.J. Oshieho
24433 hlasů, 20% (24433)
Martina St. Louise
22424 hlasů, 18% (22424)

Celkem hlasů: 122969
Tento den v minulosti