Po probuzení ve třetí třetině berou Pens bod

Ve svém dalším zápase přivítali Pengiuns na svém ledě tým St. Louis Blues, kterému podlehli v prodloužení 2:3. Rozhodující gól vstřelil Alex Pieterangelo, za Pens pak skórovali Steve Sullivan a James Neal, kterým oběma přihrával Evgeni Malkin. Sidney Crosby zůstal tentokrát bez bodu, u obou gólů však clonil před brankářem.

První třetina se Tučňákům vůbec nepovedla, hráči byli u všeho pozdě a nedokázali si vytvořit žádnou šanci. Jedinou výjimkou byla střela Sidney Crosbyho, která se otřela o tyčku branky Briana Elliota. Na střely Pens v prvním dějství prohráli 4:13, na góly pak 0:1.

O první gól zápasu se postaral Scott Nichol po chybě Paula Martina, který hráči St. Louis při pokusu o vyhození z obranného pásma namazal puk přímo na hůl. Pak se snažil zblokovat jeho střelu, ale pouze ji nešťastně tečoval za záda Marca-Andre Fleuryho.

Fleury se pak předvedl o něco později, když ležící na zemi lapačkou skvělě zlikvidoval střelu T.J. Oshieho. Zachránil tak jasný gól.

Ve druhé třetině přišlo zlepšení pouze mírné, hlavně k jejímu konci po sérii vyloučení, kdy šli ve velmi krátké době na trestnou lavici postupně David Backes, Sidney Crosby (za vzájemnou hrubost), Barret Jackman a Evgeni Malkin.

Stejně jako v první třetině tak i v té druhé Pens jednou orazítkovali tyč branky St. Louis. Tentokrát se o to postaral tvrdou tečovanou střelou Zbyněk Michálek.

Do třetí třetiny naskočili Penguins jako vyměnění, na začátku sice museli čelit přesilovce soupeře, ale dobře ji odbránili. Tři sekundy před jejím koncem byl vyloučen za hákování T. J. Oshie a tak se mohli Pens těšit na přesilovou hru ve svém podání.

Využili ji prakticky hned. Tyler Kennedy se zrovna vracel po odpykaném trestu na led, sebral ve středním pásmu špatně vyhozený puk, namířil si to do útoku, kde puk přenechal Evgeni Malkinovi. Ten pak z rohu našel Steve Sullivana, který střelou z první překonal Elliota.

Vedení Penguins vydrželo asi sedm minut. To se totiž dorážkou prosadil Jamie Langenbrunner. Gól byl vyústěním situace, kdy Pens propadli v útočném pásmu a nechali jet soupeře do přečíslení tři na dva.

Tučňáci se nevzdali a začli dělat vše pro to, aby vyrovnali. V této části hry se prosazoval zejména Evgeni Malkin, který byl dnes nejlepším hráčem Penguis na ledě.

Vyrovnání přišlo v čase 54:09, kdy právě Malkin našel zpoza branky na levém kruhu číhajícího Jamese Neala, který podobně jako při prvním gólu Sullivan překonal Elliota střelou z první bez přípravy. Neal vstřelil třináctý gól sezóny a na nejlepšího Philla Kessela stáhl náskok na tři góly.

Do konce základní hrací doby gól i přes další šanci Neala nepadl a tak se šlo do prodloužení. V něm třiapadesát sekund před koncem rozhodl o vítězství St. Louis Alex Pieteragngelo, kterému z rohu před branku přihrál Vladimír Sobotka. Pietrangelo si puk posunul kolem zasahujícího Fleuryho a posléze zasunul do prázdné branky.

24. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti