Shero nástupcem Patricka?

Ray Shero je patrně nejvážnějším kandidátem na post generálního manažera Pittsburgh Penguins.

V jeho prospěch zajisté nemluví fakt, že jeho otec Fred Shero byl úspěšným trenérem, který dovedl Philadelphii ke dvěma Stanley Cupům. Nehraje roli ani jeho veleúspěšná kariéra na univerzitě v St.Lawrence, kde v roce 1984 promoval. A ani nezáleží na tom, že v hokeji zkusil několik funkcí, přičemž jeho první byla hráčský agent.

Jeho největším přínosem jsou zkušenosti z tzv. ?malých trhů? v Nashvillu a Ottawě, kde management musí za málo peněz vystavět kvalitní tým. A tuhle schopnost by právě nový generální manažer měl mít a navzdory tomu, že se klub potýká s problémy ohledně nové haly, musí umět zajistit ekonomický růst. ?Jedna z jeho dovedností je pracovat s omezenými zdroji. Dělal to ještě předtím než zde byl platový strop,? řekl agent Steve Bartlett. ?V Ottawě měli před příchodem Eugena Melnyka vždycky nedostatek peněz.? ?V Nashvillu museli investovat vždy rozvážně a skutečně to dělali úspěšně. Vždycky se snažili mít vyrovnaný rozpočet a tohle se Rayovi dařilo.?

Shero, asistent generálního manažera v Nashvillu, a jeho šéf, GM David Poile, se odmítli k situaci jakkoli vyjádřit, ačkoliv Poile se tuto sezónu vyjádřil v tom smyslu, že Shero je připraven vést klub NHL. Šuškání a utajené informace jsou v NHL na denním pořádku a proto nikoho tento přístup nepřekvapí. Proto zbývají spekulace. Není překvapením, když tento týden deník Boston Herald citoval nejmenovaný zdroj, který označil Shera za hlavního kandidáta na post generálního manažera Bruins. Stále se neví jestli Prezident Penguins Ken Sawyer, jenž je pověřen hledáním nástupce Craiga Patricka, už s Sherem hovořil. Přesto je jasné, že je mezi hlavními kandidáty na tento post. Ani od Sawyera se však nebylo možné nic dovědět. Tím pádem ani od nikoho jiného, protože Sawyer hledá kandidáta na tento post výhradně sám.

Čtyřiatřicetiletý Shero dělá Poilovi asistenta již osm sezón. Předtím strávil šest let jako asistent generálního manažera v Ottawě. Jeho pravomoci v organizaci Predators jsou rozsáhlé a rozmanité: Dohlíží na farmu AHL v Milwaukee, připravuje jednání pro arbitrážní řízení, dělá skauting a zabývá se vývojem hráčů. ?Má všechno předpoklady k tom, aby se stal dobrým generálním manažerem,? řekl Bartlett. ?Prošel všemi stupni vývoje. Je to muž, který ví co chce.? Shero není v hokejových kruzích pouze respektován, ale i oblíben. Má pověst člověka, který je velmi přívětivý a nikdy nemíchá osobní věci s obchodními. ?Vždycky se s ním dobře jedná,? řekl Bartlett. ?Měli jsme spolu několik těžkých jednání a musím přiznat, že to nebylo vždy příjemné. Nicméně stále ho respektuji.?

20. 05. 2006, Will









Česky English
Division Standing

No Table

Conference standing

No Table

Iron Men
Rob Scuderi GP 119 in row
Nick Spaling GP 77 in row
Chris Kunitz GP 46 in row
Brandon Sutter GP 43 in row
Paul Martin GP 38 in row
Maxim Lapierre GP 30 in row
Blake Comeau GP 24 in row
Beau Bennett GP 24 in row
GP 16 in row
Ben Lovejoy GP 15 in row
Actual Streaks
Sidney Crosby Pts 4 Games
Pts 2 Games
Patric Hornqvist Pts 2 Games
A 2 Games
Milestone Waiting
Next Games
Last Games
Points Scoring
Goals
Assists
Birthdays
Dan Frawley 1962 (Canada, 62 yrs.)
Scott Bjugstad 1961 (USA, 63 yrs.)
Voting Poll
?

Phil Kessel
22666 votes, 22% (22666)
Jeff Skinner
20755 votes, 20% (20755)
Patrick Sharp
20936 votes, 20% (20936)
T.J. Oshie
20590 votes, 20% (20590)
Martin St. Louis
18545 votes, 18% (18545)

Total votes: 103492