Red Wings směle vykročili za Stanley Cupem

První zápas finálové série přinesl jednostranný výkon ze strany domácích Red Wings, kteří svého soupeře z Pittsburghu přestříleli jak na střely (36:19), tak na góly (4:0). Blíže Stanley Cupu jsou tedy Rudá křídla, která se ujímají vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Penguins rozhodně nebyli s dnešním výkonem spokojeni a zvláště trenér Michel Therrien. "Nevím, zda to bylo nervozitou, ale dnes jsme jednoznačně podali nejhorší výkon v letošním play-off," řekl. "Nepřízni osudu jsme již několikrát čelili v základní části, ale vždy jsme se dokázali vrátit."

Vítězství Detroitu zařídil Mikael Samuelsson, který vstřelil úvodní dva góly série. "Sammymu se občas daří a občas ne," řekl trenér Red Wings Mike Babcokc. "Když vstřelí branku, tak si více věří."
Velmi špatný výkon naopak podal Marc-Andre Fleury, který pustil několik laciných gólů, včetně toho prvního, kdy nepokryl protější tyčku své branky a Samuelsson ho pohotovým objetím branky překvapil. "Zápas nám neprohrál Fleury, prohráli jsme ho všichni," omlouval svého spoluhráče Pascal Dupuis. "Nehráli jsme před ním zrovna dvakrát dobře. Nechali jsme ho v tom samotného."

Také Therrien spíše mluvil o špatném výkonu celého mužstva. "Špatné rozehrávky, špatná střídání, to jsou většinou mentální chyby," řekl. "Proti takovému týmu si je nemůžeme dovolit."

Hráči Detroitu jsou přesvědčeni, že Penguins nejsou na takový styl hokeje zvyklí. "Proti takovému týmu ještě nehráli," řekl brankář Chris Osgood, který vychytal druhý shutout v NHL. "Snažíme se držet puk. Pokud můžeme, tak si puk ponecháme. To je nejlepší způsob obrany. Tomuhle způsobu důvěřujeme. Myslím si, že na něj nejsou zvyklí."

Red Wings však rozhodně nejsou neporazitelní. "Ne, rozhodně si to nemyslím, to je jasné," řekl útočník Penguins Tyler Kennedy. "V první třetině se nám dařilo hrát naši hru, ale nakonec nám to nevydrželo. Musíme hrát jednoduše."

Penguins během zápasu neproměnili ani jednu ze čtyř přesilovek. "Rozhodně nečekáme, že to bude jednoduchá série," řekl Sidney Crosby. "Soupeř hraje hodně do těla, což se dalo čekat. Hraje se přeci play-off."

Do zápasu nenastoupil šestačtyřicetiletý veterán Chris Chelios, který se stal zdravým náhradníkem. "Minulý zápas jsme vyhráli, tak jsem nechtěl nic měnit," řekl Mike Babcock. "Schopnosti a jeho přínos pro tým zcela určitě respektujeme, přesto to momentálně není o něm, ale o Red Wings a vyhrávání zápasů. To je celé." Chelios v pondělí podle všeho nenastoupil kvůli poranění nohy.

25. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
26634 hlasů, 22% (26634)
Jeff Skinner
24544 hlasů, 20% (24544)
Patricka Sharpa
24896 hlasů, 20% (24896)
T.J. Oshieho
24422 hlasů, 20% (24422)
Martina St. Louise
22411 hlasů, 18% (22411)

Celkem hlasů: 122907
Tento den v minulosti