V exhibičním Black and Gold utkání porazili Černí Bílé

Stejně jako každý rok se i letos v rámci tréninkového kempu tým Penguins rozdělil na dvě poloviny, které se proti sobě utkaly v exhibičním zápase pojmenovaném jako Black and Gold Game. Z vítězství se nakonec hlavně díky příspěvku řady Cooke, Sutter, Kennedy radovali hráči černého týmu, když svého soupeře v bílém porazili 5:4.

Zápas přilákal do ochozů Consol Energy Center na osmnáct tisíc diváků, kteří už při rozbruslení vytvořili zajímavou atmosféru, podobné té z ostrých zápasů sezóny.

"Bylo to skvělé," nechal se slyšet brankář Tomáš Vokoun, pro kterého to byl vůbec první zápas před pittsburghským publikem a pokračoval: "Když jsem vyšel z kabiny, nemohl jsem tomu uvěřit. Už na rozbruslení byla hala z poloviny plná a do začátku zápasu se naplnila zcela. Neuvěřitelné, bude to pro mě potěšení hrát před takovými fanoušky."

Včerejší zápas byl pro hráče jediným, který odehrají před uzavřením soupisek v pátek v 15:00 tamního času. Trenéři během něj vyzkoušeli nejrůznější varianty počtu hráčů na ledě. Hrálo se pět na pět, pět na čtyři, pět na tři i šest na pět bez brankáře. Hráči odehráli plné tři třetiny zápasu plus pětiminutové prodloužení a samostatné nájezdy.

"Museli jsme se seznámit se všemi detaily hry. To že jsme si vyzkoušeli všechny situace, nám pomůže je více vstřebat. Víme, co můžeme od každého očekávat a kde se pohybovat. Myslím, že to bude dobré pro sobotní zápas," zapřemýšlel útočník Pascal Dupuis.

Utkání pomohlo hráčům i v tom, že si vyzkoušeli ostré herní tempo. "Hrálo se skutečně rychle, hlavně v první třetině. Nemyslím si, že by některé zápasy mohly být rychlejší, v tomto ohledu to tedy pro nás byl dobrý test," pochvaloval si Matt Cooke.

První zápas v Pittsburghu si kromě Vokouna odbyl i Brandon Sutter, který k Tučňákům přišel v létě v rámci výměny Jordana Staala. A byl to právě jeho útok, který v utkání zanechal největší stopu. Společně s Tylerem Kennedym a Mattem Cookem, se kterými bude v sezóně tvořit třetí útok Pens, si dohromady připsali osm kanadských bodů. Kennedy se Sutterem měli bilanci jednoho gólů a dvou asistencí, Cooke pak vstřelil dva góly.

"Moc času jsme spolu předtím neodehráli, jen pár tréninků, takže bylo dobré, že jsme se takto prosadili. Naplno se ale začne až o víkendu, tak uvidíme," vyjádřil se ke spolupráci svého útoku Sutter.

Částečně zápas pomohl i vyřešit otázku, kdo bude nastupovat v řadě s Evgeni Malkinem a Jamesem Nealem. Pravděpodobně to bude někdo z dvojice Beau Bennett, Eric Tangradi, kteří se v bílém týmu vedle Malkina objevovali nejčastěji. Bennet se předvedl i gólem na 1:1, přesto to trenérovi Bylsmovi moc nestačilo, čeká od něj víc.

"Během prvních dvou třetin dostával příležitost hrát vedle Malkina s Crosbym, chtěli jsme mu dát šanci se předvést. Působil i v přesilových hrách, které se ale hrají trošku jinak než jak je zvyklý z AHL. I když bych chtěl, aby některé situace řešil jinak, předvedl dobrou práci s pukem a vytvořil pro spoluhráče několik dobrých šancí," vyjádřil se Bylsma.

V zápase se dobře předvedla i nově složená obranná dvojice Paul Martin, Brooks Orpik, která v černém dresu bránila bílé Evgeniho Malkina a Sidney Crosbyho. Orpik na sebe upozornil hned po třech minutách tvrdým hitem na Warrena Peterse.

Zajímavé momenty utkání:


Sestava Černých: Marc-Andre Fleury, Patrick Killeen - Matt Niskanen, Deryk Engelland, Paul Martin, Brian Dumoulin, Robert Bortuzzo, Brooks Orpik, Philip Samuelsson - Tanner Glass, Jayson Megna, Dustin Jeffrey, Brandon Sutter, Matt Cooke, Craig Adams, Riley Holzapfel, Joe Vitale, Tyler Kennedy, Brian Gibbons, Dominik Uher, Adam Payerl

Sestava Bílých: Tomáš Vokoun, Patrick Killeen - Ben Lovejoy, Brian Strait, Dylan Reese, Simon Despres, Kristopher Letang, Joe Morrow - Pascal Dupuis, Chris Kunitz, James Neal, Beau Bennett, Trevor Smith, Eric Tangradi, Steve MacIntyre, Warren Peters, Zach Sill, Paul Thompson, Evgeni Malkin, Sidney Crosby

17. 01. 2013, Will




Další články tématu

13. 01. 2013 - Na tréninkovém kempu celkem 26 hráčů





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti