Zápas s Devils Pens nakonec dokázali vyhrát

Byla to bláznivá halloweenská noc jak se patří. Diváci došli do Byrne-Meadowlands Areny k zápasu mezi Penguins a Devils v nejrůznějších kostýmech od čerpacích stanic přes zmutované příšery až po naplněné nákupní vozíky. A ani týmy na ledě nezůstali pozadu, Penguins byli první dvě třetiny jakoby v převleku za tým Edmontonu a na ledě doslova řádili. Pak se ale role na poslední dvacetiminutovku otočily a v roli Olejářů byli Devils, kteří málem skóre otočili. Nakonec však prohráli 6:7.

"Na začátku zápasu jsme byli připraveni, hráli dobře a proměňovali své šance. Pak jsme ale ve třetí třetině udělali několik ošklivých chyb, kvůli kterým jsme několikrát inkasovali. Naštěstí jsme ale nepřišli o vítězství," prozradil po zápase trenér Pens Bob Berry.

Díky výhře 7:6 si mohli Penguins užít vůbec první venkovní vítězství v této sezóně a také první sérii tří vyhraných zápasů od listopadu 1982. Poprvé od ledna 1982 mají v tabulce také více výher než proher.

Do zápasu sice vstoupili lépe domácí, kteří vedli po brance Uli Hiemera z času 2:34 1:0. Pak ale dali Tučňáci v rozmezí asi čtyř a půl minut čtyři góly a výrazně se tak přiblížili k vítězství v zápase. Brankáře Chico Resche překonali postupně Wayne Babych, Doug Dodger, Bruce Crowder a Mario Lemieux. "Hráli jsme prostě mizerně, byla to strašná noc," soukal ze sebe po zápase Resch.

Po osmi zápasech měli Penguins průměrný počet vstřelených branek na zápas 3,5. Nyní vstřelili počet dvojnásobný, což by jim mohlo pomoci do dalších bojů. "To, co jsme předvedli, pro nás není příliš typické. Hodně nám to zvedne sebevědomí," sdělil Bruce Crowder.

To platí i pro Maria Lemieuxe, který vstřelil první gól od svého památného zápisu v prvním utkání sezóny, od něhož uběhly už skoro tři týdny. Lemieux při něm převzal puk ve vlastním obranném pásmu a s Brucem Driverem na zádech s ním dojel až před brankáře Resche, na kterého stále bráněný vystřelil. Po střele jej Driver stáhl k zemi a Lemieux v pádu narazil do brankové konstrukce. Puk mezitím prošel za brankovou čáru.

"Dnes hodně bruslil a dobře se pohyboval, to je to, co umí," sdělil Berry. Kromě gólu si Lemieux připsal i dvě asistence a odehrál tak první tříbodový zápas v NHL. "Určitě to byl můj dosud nejlepší zápas, o tom není pochyb," prozradila kandská naděje po zápase.

14 sekund před první sirénou snížil ještě na 2:4 ze svého pohledu obránce Joe Cirella. To ale mohlo včera Pens jen těžko zastavit, ve druhé třetině opět spustili svůj gólostroj a vyhráli ji 3:1. Dvakrát se trefil Warren Young, jednou Wayne Babych.

"V první a druhé třetině hodně dobře forčekovali a my jsme udělali několik hrubých chyb. Darovali jsme jim tak čtyři góly," hořekoval po zápase trenér Devils Doug Carpenter.

Třetí třetina pak byla úplně o něčem jiném a Pens ji prohráli 0:3. Možná i díky zraněním, která na Pens v první části zápasu přišla. Obránce Moe Manthu trefil v první třetině do hlavy puk a způsobil mu lehký otřes mozku, útočník Roger Belanger si pak pochroumal levé koleno a v třetí třetině ze zápasu odstoupil. S omezujícími zraněními nohou pak hráli i Doug Bodger a Randy Hillier.

"Nemyslím si, že by nám ty zranění moc pomohly," hledal příčiny poklesu výkonu Berry. "Zvolnili jsme až moc," přidal se útočník Warren Young.

Penguins hráli ve třetí třetině skutečně špatně, obdrželi v ní tři góly, svoji první střelu na bránu vyslali až po devíti a půl minutách hry a mohli být rádi, že udrželi své pracně vybudované vítězství až do konce.

"Je to zklamání. Ale ukázali jsme charakter, nevzdali jsme se a málem přivedli zápas do prodloužení," nechal se slyšet Mel Bridgman, který vstřelil jeden z gólů Devils ve třetím dějství. Obral před ním o puk obránce Grega Foxe a poté pohotovou střelou překonal brankáře Denise Herrona.

"Myslím, že jsme dostali pěknou lekci, za kterou jsme nezaplatili body. O Halloweenu jsme byli hezky postrašeni," shrnul Herron po zápase.

01. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jim Wiley 1950 (Kanada, 74 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti