Penguins - Rangers: Zatím rozhodují přesilovky

Pokud nevíte co s pukem, tak vystřelíte. Tedy pokud nemáte spoluhráče, který by zakončoval do prázdné brány.

"Když se podíváte na hru Penguins, tak oni příliš často nestřílejí," řekl Jaromír Jágr, který během své kariéry v play-off nastřílel v přesilovkách 23 branek. "Místo toho si nahrávají z jedné stranu na druhou, snaží se bránící tým unavit a doufají, že někdo bude volný."
"Není to pouze o střelbě, zvláště prvních dvacet sekund přesilovky. Když to hned od začátku zkoušíte, tak formace na oslabení není ještě unavená a odrazy si hlídá. Jakmile napřed kombinujete, tak je potom větší šance, že vám to tam padne."

Jágr a Rangers prohrávají v sérii druhého kola s Penguins 2:0 na zápasy a zatím využili pouze jednu z deseti přesilovek. Pokud se ve třetím zápase v tomto směru něco změní, tak to zřejmě bude zásluhou Paula Mary. Zadáka "Jezdců" totiž trenér Tom Renney přesunul do první přesilovkové formace. "Má dobrou střelu a nebojí se vystřelit," řekl Renney. "Potřebujeme pohotového střelce na modré a Mara by nám mohl pomoci."

Ve třetím zápase série nemají Rangers na výběr. Musí vyhrát nebo se jejich šance na postup výrazně sníží. Penguins navíc v posledním utkání ukázali, že jsou schopni hrát defenzivní hokej, což od nich nikdo nečekal. Blueshirts sice mají poprvé v sérii výhodu domácího ledu, avšak čísla mluví jinak. Od roku 1994 v MSG domácí tým vyhrál pouze 53,7% zápasů a od roku 1979 pouze 61,4% zápasů. Rangers aspoň může těšit letošní statistika domácích zápasů proti Penguins, kteří zde ani jednou nevyhráli (4-0).

"Už jsme tenhle tým porazili," řekl Renney. "Musíme se prostě hned zkraje dostat do tempa a zvýšit naše šance na vítězství."
Petr Průcha, který ve druhém zápase občas nastupoval po boku Seana Averyho a Scotta Gomeze, s těmito hráči dnes trénoval, zatímco Brendan Shanahan se ocitl ve čtvrtém útoku. "O tom, co jste dnes viděli, moc nepřemýšlejte," řekl Renney, který nepotřebuje pouze nové hráče, aby pomohl Gomezovi. Všechny útoky musí lépe zakončovat, lépe kombinovat.

"Ani nevím, zda to děláme my nebo oni, díky čemuž jejich hra vypadá tak dobře," řekl Jágr o druhém zápase. "Nemyslím si, že by hráli nějak zvlášť výjimečně."
"Dobrá obrana nestačí. Mnohem důležitější je držení puku. V tom se Pittsburgh od New Jersey liší. Jejich útočníci jsou mnohem více trpěliví a puk si předávají. Jakmile puk jenom nahodíte, tak je velká šance, že si ho soupeř hned vezme."

Ve vypjatých zápasech rozhodují přesilovky a ty se "Jezdcům" zrovna dvakrát nedaří, zatímco Penguins díky nim rozhodli oba dva zápasy. Není také tajemstvím, že Rangers musí střílet více branek v situacích pět na pět, neboť vedení 1:0 proti tak silnému týmu určitě nestačí.

Hosté z Pittsburghu jsou navíc v obrovské formě, která již mnohé napovídá. Z dvaceti týmů se během posledních čtyřiceti let při statistice 6-0 v prvních zápasech play-off hned 18 dostalo do finále Stanley Cupu a deset z nich nakonec titul získalo. "Jsme teď pořádně rozjetí a chceme dojít co nejdál," řekl Petr Sýkora, který již dal v play-off čtyři góly. "Pokud vyhrajeme i třetí zápas, tak to pro nás bude obrovská vzpruha. Pokud sníží na 2:1, tak se dostanou do hry."

"Už proto to bude velký zápas. Možná, že právě on určí průběh celé série. My to víme, Rangers to vědí."

29. 04. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Peter Ahola 1968 (Finsko, 56 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15305 hlasů, 23% (15305)
Jeff Skinner
13432 hlasů, 20% (13432)
Patricka Sharpa
13497 hlasů, 20% (13497)
T.J. Oshieho
13078 hlasů, 20% (13078)
Martina St. Louise
11224 hlasů, 17% (11224)

Celkem hlasů: 66536
Tento den v minulosti