Sedmero hráčů čeká poslední rok smlouvy

Penguins sice mají ještě na několik sezón pojištěné základní jádro týmu, nemalému počtu hráčů druhého sledu ale ke konci této sezóny smlouvy skončí. Patří mezi ně Maxime Talbot, Pascal Dupuis, Arron Asham, Mike Comrie, Eric Godard, Tyler Kennedy a Ryan Craig. A protože se někteří z nich mohli pyšnit výkonností nad rámec svých kontraktů, nepodaří se vedení Pens pravděpodobně všechny udržet.

"Často se stává, že hráči podávají nejlepší výkony v posledních letech svých kontraktů. Třeba to tak bude i v našem případě," zamyslel se Pascal Dupuis.

Někteří hráči jsou naopak v závěrečném roce platnosti smouvy nervózní, což ovšem není případ Mika Comrieho, který je kvůli svým zraněním zvyklý na to, že mu kluby nabízejí pouze krátkodobé smlouvy. "Pokud neustále myslíte na to, že hrajete poslední rok kontraktu, může to vaši hru poškodit. Musíte to hodit za hlavu a soustředit se pouze na hokej," vysvětlil Comrie.

Michael Rupp se společně s Craigem Adamsem již dříve vyjádřili ve smyslu, že nehodlají z Pittsburghu nikam odcházet. Oba však zároveň připuští, že to bude kvůli platovému stropu možná problém.

"Vždycky přemýšlíte o budoucnosti. Nikdy ale nezkoumám, kdo má do kdy jaké smlouvy a neporovnávám to se sebou. Začal bych o tom pak moc přemýšlet, což by mohlo poškodit mou hru," prozradil Craig Adams.

Michael Rupp, který se v sestavě Penguins dobře zabydlel a hned ve své první sezóně zde vstřelil dvanáct gólů (nejvíce v kariéře), má podobné smýšlení jako Adams: "Chtěl bych zde hrát navždy. V lize je jen málo organizací jako je tato. Pokud se podíváte na zdejší hráče zjistíte, že je to svělá parta a že chcete být její součástí."

Ne každý ale může zůstat. Dvanáct hráčů (Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Jordan Staal, Matt Cooke, Marc-Andre Fleury, Brent Johnson, Chris Kunitz, Zbyněk Michálek, Paul Martin, Brooks Orpik, Kristopher Letang a Alex Goligoski) si totiž v příští sezóně připíše celkový plat 53,4 miliónů dolarů.

A pokud hráči jako Pascal Dupuis, Max Talbot nebo Arron Asham odehrají výbornou sezónu, určitě se najde v NHL někdo, kdo jim předloží takovou nabídku, které Pittsburgh nebude moci konkurovat. A platí to i naopak, něktrý z hráčů může předvádět podprůměrné výkony a klub s ním nebude chtít prodloužit.

05. 10. 2010, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dean Prentice 1932 (Kanada, 92 let)
Fredrik Olausson 1966 (Švédsko, 58 let)
Gary Edwards 1947 (Kanada, 77 let)
Mario Lemieux 1965 (Kanada, 59 let)
Tim Verbeek 1979 (Kanada, 45 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32629 hlasů, 21% (32629)
Jeff Skinner
30576 hlasů, 20% (30576)
Patricka Sharpa
31018 hlasů, 20% (31018)
T.J. Oshieho
30486 hlasů, 20% (30486)
Martina St. Louise
28483 hlasů, 19% (28483)

Celkem hlasů: 153192
Tento den v minulosti