Do startu sezóny zbývají už jen hodiny

Přípravný kemp skončil a hráči i fanoušci Pittsburghu odpočítávají poslední hodiny do začátku sezóny, která pro Pens začíná dnes ve čtyři hodiny ráno středoevropského času zápasem na půdě nejlepšího celku Západní konference pro minulý rok Vancouveru Canucks.

"Příprava nám skončila a s čistým štítem jdeme do nové sezóny. Čeká nás zápas na ledě dost dobrého týmu, který nás prověří mnohem více, než přípravné zápasy," komentoval start sezóny trenér Dan Bylsma.

"Měli jsme o mnoho delší léto, než tomu bylo v předchozích letech. Moc se na novou sezónu těším, nemůžu se jí dočkat," prozradil brankář Marc-Andre Fleury.

Dalším z těch, kteří si začátek sezóny určitě užijí, patří útočník Evgeni Malkin, který si zápas NHL nezahrál od 4. února, kdy si proti Buffalu zpřetrhal vazy v pravém koleni. Celé léto pak pilně trénoval, aby byl ke startu nového ročníku skvěle připraven.

"Jsem šťastný, protože jsem už nehrál dost dlouho. Začátek sezóny je konečně tu, máme výborný tým a moc se těším," popsal ruský útočník své pocity před sezónou a pokračoval: "Mám velkou motivaci něco dokázat. Dlouho jsem nehrál, ale vím, že to stále umím. V létě jsem tvrdě dřel a během přípravy si zkusil pár zápasů."

Hráč, nad kterým stále visí otazník, zda nastoupí, je obránce Brooks Orpik. Ten se zotavuje po operaci kýly a stále ještě není stoprocentně fit. Navíc neodehrál jediný přípravný zápas.

"Je to na trenérech. Cítím se dobře, zkusil jsem si nějaké střety, ale nemám tolik natrénováno. Nehrál jsem žádný přípravný zápas a během tréninku nejde zápasové situace pořádně nasimulovat," promluvil o své situaci Orpik.

Pittsburgh bude mít určitě ve Vancouveru hodně práce, aby uspěl s týmem, který minulý rok dokráčel až do finále Stanley Cupu. Vzdávat předem se ale rozhodně nehodlá.

"Bude to pro nás hned ze začátku dobrá výzva. Uvidíme, jak na tom skutečně jsme, takové zápasy máme rádi," nechal se slyšet Marc-Andre Fleury.

06. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Greg Pankewicz 1970 (Kanada, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32631 hlasů, 21% (32631)
Jeff Skinner
30576 hlasů, 20% (30576)
Patricka Sharpa
31018 hlasů, 20% (31018)
T.J. Oshieho
30486 hlasů, 20% (30486)
Martina St. Louise
28484 hlasů, 19% (28484)

Celkem hlasů: 153195
Tento den v minulosti