Letošnímu kempu nováčků vládli obránci

V Pittsburghu právě skončil přípravný nováčkovský kemp a oproti těm předcházejícím byl tak trochu výjimečným. Sešlo se v něm totiž nezvykle velké množství obránců. Jedním z nich byl Scott Harrington, druhá volba Pens v draftu roku 2011.

"Určitě je tu hodně obránců. A hodně dobrých," všiml si rodák z Kingstonu, který na přelomu roku reprezentoval Kanadu na mistrovství světa do dvaceti let.

Pro Harringtona to byl již druhý přípravný kemp, na tom prvním v minulém roce bylo kromě něj pouze osm dalších obránců. Letos to bylo jiné, obránci se to jen hemžilo a tato kvantita rozhodně nebyla na úkor kvality. Většina z nich byli totiž volby z prvního kola draftu.

"Ať je konkurence jakákoli, vždy je potřeba mít dobrý kemp. Letos ale bylo zaujmout trenéry o hodně těžší, na modré čáře tu totiž bylo obrovské množství talentu," nechal se slyšet Harrington, který v poslední sezóně zaznamenal velký úspěch, když byl vybrán do All Star Game OHL.

Penguins začli přivádět obránce do týmu asi před třemi lety, od té doby jich při čtyřech draftech přivedli jedenáct a další dva získali výměnami.

"Naši trenéři a management odvedli skvělou práci, když do klubu dokázali dovést tolik výborných beků," pochválil své kolegy asistent hlavního trenéra Penguins Todd Reirden a pokračoval: "Už dříve jsem je všechny viděl na videu. Teď jsme měli šanci je trochu zapracovat do našeho systému, pro práci s nimi je zde velký prostor, každého z nich můžeme přizpůsobit pro naši strategii hry."

"Obránců je hodně, jsou i kvalitní, ale nemyslím si, že to někoho při kempu zastraší," nechal se slyšet Derrick Pouliot, celkově osmý hráč letošního draftu a první volba Pens. Kromě něj si Tučňáci v prvních kolech vybrali ještě Simona Desprese v roce 2009 a Olliho Maattu letos.

Je samozřejmě více než jisté, že se všichni nemohou dostat do hlavního týmu, někteří budou vyměněni a jiní nebudou mít patřičnou výkonnost.

"Hokej je obchod a výměny jsou jeho velkou součástí. Máme tu hodně obránců a dříve nebo později se to nějak bude řešit. Nikdy nevíte, jestli výměna zasáhne právě vás, proto však vždy pracujete jak nejlépe můžete. Já bych třeba nikam jinam jít nechtěl," prozradil Joe Morrow, další z dlouhé řady beků.

16. 07. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30486 hlasů, 21% (30486)
Jeff Skinner
28386 hlasů, 20% (28386)
Patricka Sharpa
28748 hlasů, 20% (28748)
T.J. Oshieho
28269 hlasů, 20% (28269)
Martina St. Louise
26306 hlasů, 18% (26306)

Celkem hlasů: 142195
Tento den v minulosti