Malkinův návrat + Fleuryho čisté konto = vítězství 3:0

V noci z úterý na středu se Penguins v New Yorku utkali s týmem Islanders a bez větších potíží jej přehráli 3:0. Ve své sestavě přivítali po pěti zápasech útočníka Evgeni Malkina, který sice nebodoval, nicméně předvedl výborný výkon plný odebraných puků a nádherných přihrávek.

"Jako obyčejně, Geno vypadal po svém návratu dobře. Bylo pěkné ho sledovat, všichni se těšíme na to, co bude v dalších zápasech předvádět," nechal se slyšet Jordan Staal.

"Byl silný. Je to býk na ledě," vyjádřil se o Malkinově hře trenér Penguins Dan Bylsma.

"Sice jsem letos vynechal sedm zápasů, rozhodně jsem ale jen neodpočíval. Tvrdě jsem pracoval a trénoval. Moje koleno je v pořádku. Sice trochu unavené, po utkání jsem na něj dal trochu ledu, ale určitě jsem připraven příště nastoupit," prozradil sám Malkin.

Čisté konto si poprvé v sezóně připsal brankář Marc-Andre Fleury, který kryl celkem 33 pokusů soupeře.

"Tohle nebylo jedno z našich nejlepších představení. Bez Flowera bychom tohle utkání nevyhráli, hrál hodně dobře," pochválil svého kolegu po zápase opět Jordan Staal, podobně jako Brooks Orpik: "Byl opravdu vynikající. K tomu, aby si připsal ty zákroky ani nepotřeboval moc pohybu."

Fleury, když mluvil o svém výkonu, byl opět skromný a chválil hlavně své spoluhráče: "Vždy je hezké vyhrát a pokud je to s čistým kontem, je to ještě hezčí. Soupeř byl párkrát hodně blízko, pomohla mi obrana, která blokovala střely a nepřipouštěla dorážky."

Do první třetiny naskočila obě mužstva velmi aktvině, hned v první minutě mohli z pěkných šancí skórovat newyorkští P.A. Parenteau nebo Kyle Okposo. Na straně Pittsburghu pak měl velkou šanci otevřít skóre po pětapadesáti sekundách Pascal Dupuis.

Podařilo se mu to však až tři minuty před koncem třetiny, kdy přebral nádhernou přihrávku přes půlku hřiště od obránce Brookse Orpika a řítil se osamocaný na brakáře Evgeniho Nabokova. Překonal ho pohotovou střelou pod vyrážečku.

Islanders si v první třetině připsali skoro dvojnásobný počet střel než Penguins (poměr byl 13:7), většina z nich však nebyla nebezpečná a i s těmi těžšími si Marc-Andre Fleury poradil.

Druhá třetina začala podobně jako ta první šancemi na obou stranách. Pittsburgh tu svoji tentokrát využil a jednadvacet sekund po zahájení třetiny zvýšil na 2:0. Na začátku akce byl Arron Asham, který nedovolil hráčům Islanders dostat se ze svého obraného pásma, jím vypíchnutý puk se dostal k Richardu Parkovi, ten udelal hezkou kličku zleva na střed a střelou z mezikruží překonal svým druhým gólem v sezóně Nabokova.

Za Islanders mohl vzápětí snížit Marty Reasoner, nastřelil však pouze břevno, stejně jako o několik minut později na opačné straně Chris Kunitz.

Na začátku třetí třetiny udeřil Marty Reasoner vysokou holí do obličeje Jordana Staala a Pens dostali výhodu čtyřminutové přesilové hry. I přes místy drtivý tlak se jim gól vstřelit nepodařilo, největší šanci měl James Neal při střele z pravé strany brankoviště.

Za krvavé zranění se Staal pomstil dvě minuty před koncem zápasu gólem do prázdné branky. Pro vytáhlého útočníka trefa znamenala šestý gól v sezóně a třetí v posledních dvou zápasech. Pokud by mu tato forma vydržela do konce sezóny, mohli bychom být svědky jeho čtyřicetigólové sezóny.

"Řekl bych, že Islanders odehráli dobrý zápas, udělali z našeho brankáře hvězdu utkání," prozradil Bylsma.

Další produktivní střelec James Neal se dnes sice neprosadil, jeho výkon však nebyl rozhodně špatný. Připsal si spoustu střel (na branku pět, další šly těsně mimo), většinu po skvělých přihrávkách Evgeni Malkina, a často byl ke gólu hrozně blízko, chyběla pouze trocha štěstí.

26. 10. 2010, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Martin Škoula 1979 (Česká republika, 45 let)
Paul Baxter 1955 (Kanada, 69 let)
Perry Ganchar 1963 (Kanada, 61 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33433 hlasů, 21% (33433)
Jeff Skinner
31393 hlasů, 20% (31393)
Patricka Sharpa
31823 hlasů, 20% (31823)
T.J. Oshieho
31261 hlasů, 20% (31261)
Martina St. Louise
29271 hlasů, 19% (29271)

Celkem hlasů: 157181
Tento den v minulosti