Penguins s bodem, Crosby bez bodu

Penguins jsou určitě lepším týmem, než byl několik měsíců zpátky. A určitě taky dokázali, že umí hrát proti jakémukoli mužstvu NHL.

UNIONDALE, N.Y. (Post ? Gazette) ? Penguins jsou určitě lepším týmem, než byl několik měsíců zpátky. A určitě taky dokázali, že umí hrát proti jakémukoli mužstvu NHL. Ale Pens ( 21-45-14) taky dnešní porážkou 5:4 na nájezdy ukázali jednu starou pravdu. Na nájezdy se jim letos prostě dařit nebude a tím spíše, že proti Islanders tímto způsobem prohráli již počtvrté za sebou. Dále se dá rovněž říci, že jejich koncentrace po celý zápas není zrovna nejlepší. Proti Islanders sehráli výborné první dvě třetiny, ale ta první se nesla ve znamení špatných vyloučení, nedostatečné koncentrace a neuspořádané hry. Centr Penguins Sidney Crosby navíc zůstal potřetí v posledních jedenácti zápasech bez bodu a zůstává na čísle 97. Nyní má další dvě šance jak překonat stobodovou hranici ? zítra na domácím ledě proti Islanders a v úterý proti Torontu.

Ačkoliv byla Crosbyho přítomnost znát v každém zápase, sám hráč zmínil,že nehrál moc dobře. Jeho nemohoucnost se přenesla i do samostatných nájezdů, kdy se přiřadil k neúspěšným střelcům Andy Hilbertovi a Ryanu Malonovi. Naopak se v rozhodující moment zadařilo Michelu Oulletovi, Sergeji Goncharovi a Ryanu Whitneymu. Brankář Penguins Sebastien Caron zastavil první dva pokusy Islanders, ale pak ho překonali Shawn Bates, Jason Blake a Robert Nilsson. Avšak místo toho, aby byl Caron viněn za porážku, Penguins jsou rádi za to, že je dostal do prodloužení. ?Když váš gólman dostane čtyři góly a přesto máte bod, něco na tom bude,? řekl trenér Michel Therrien.

Navíc získaný bod může být mimořádně významný neboť srovnal krok se St.Louis na konci tabulky všech týmů. Oba kluby sice mají stejně vítězství (21), ale Penguins mají lepší skóre, které jim dává přednost a tak je tedy nyní poslední St.Louis. Obránce Penguins Rob Scuderi, rodák z blízkého Syossetu, si 3,5 sekundy před koncem prodloužení pochroumal levé koleno. Předběžné vyšetření říká, že zranění není vážné, ale sezóna pro něj pravděpodobně skončila. V normální hrací době si Colby Armstrong po kolizi s obráncem Bruno Gervaisem zlomil nos.

Obránce Sergei Gonchar dostal Penguins jedinkrát v zápase do vedení, když zužitkoval v čase 8:59 přesilovou hru. Za necelé dvě minuty však Šatanovu střelu tečoval Blake a bylo vyrovnáno. Islanders za první třetinu měli mnoho šancí ke skórování a kdyby nebylo výborného Carona mohlo být do první přestávky hotovo. ?Byla to možná od Vánoc naše nejhorší třetina ,? řekl Whitney. Na začátku druhé třetiny se toho moc nezlepšilo a Blake poslal Islanders do vedení 2:1 a za několik sekund po něm skóroval z brejku Miroslav Šatan. John LeClair v čase 30:33 ukončil svou trefou příval branek domácích, ale New York pokračoval zásluhou Jeremy Collitona v ofenzívě. Byl to však opět LeClair kdo 13,1 sekund před druhou sirénou opět snížil. Byla to LeCalirova 22. branka v sezóně a celkově to byl jeho třetí dvougólový zápas v sezóně. Penguins dostali šanci na vyrovnání až v závěru třetiny, kdy byl za filmování vyloučen Robert Nilsson. Když do konce zápasu zbývaly dvě minuty, Therrien odvolal brankáře a následnou powerplay využil Andy Hilbert.

To nakonec získalo Penguins alespoň bod, ale trenér s výkonem rozhodně nebyl spokojen. ?Hráli jsme jako tým až ke konci zápasu,? řekl Therrien. ?Jinak dnes hrálo hodně hráčů strašně.? Tedy jako za starých časů.

16. 04. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jean-Francois Jacques 1985 (Kanada, 39 let)
Mel Pearson 1938 (Kanada, 86 let)
Benn Ferriero 1987 (USA, 37 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti