Proti Columbusu Pens ukázali dobré i špatné

Další z přípravných zápasů, prohra 2:4 s Columbusem, ukázal, že Sidney Crosbymu to s Philem Kesselem sedí, že Sergei Plotnikov se dokázal přizpůsobit hokeji v Severní Americe ale také to, že Derrick Pouliot se bude muset ještě hodně snažit, aby začal sezónu v hlavním týmu.

Ve dvou zápasech byl totiž nadějný mladík hned u pěti obdržených gólů, což bylo pravděpodobně moc i na trenéra Mika Johnstona, který Pouliotta dobře zná z juniorského hokeje a který na něm po utkání nenechal niť suchou.

"Není to pravidelný NHL hráč, v lize akorát odehrál pár zápasů," sdělil trenér. "V zápase se nezbavoval puku dostatečně rychle, častokrát ho dlouho držel. Musí ho odehrávat dříve a hlavně lépe."

Velkou chybu udělal Pouliot například při prvním gólu Boone Jennera, kdy opustil svoji pozici v obraně a bránil stejný prostor jako Ian Cole. Problém prý tkvěl v tom, že špatně pochopil Sidneyho Crosbyho.

"Myslel jsem, že byl Sid ke svému hráči blíže než ve skutečnosti," vysvětloval Pouliot. "Budu to muset číst lépe a lépe také hrát."

Dva góly vstřelil za Blue Jackets Ryan Johansen a u obou z nich byl Pouliot na ledě. "Myslím, že v obraně je tu velký prostor pro zlepšení. Musíme zostřit naši hru a lépe číst tu soupeřovu."

Pozitivem utkání byla určitě hra Sergeie Plotnikova, který si ve třech přípravných duelech připsal tři +/- body, asistenci a osm hitů. V tom dnešním měl velký podíl na gólu Phila Kessela.

"Hráče u mantinelů hodně dohrával," popisoval Plotnikovovu hru Chris Kunitz. "To mu pomáhá dostat se do hry a celkově to týmu dodává energii."

I když zatím neumí moc anglicky, tak se ho trenér Johnston nebál postavit ani do hry v oslabení, při které je na ledě potřeba hodně komunikovat. "Na člověka, který neumí dobře jazyk, se dokázal přizpůsobit hodně rychle. A myslím, že jak kemp půjde dál, tak se bude ještě zlepšovat."

Stejně jako v předposledním zápase se i v tomto dobře ukázali Sidney Crosby a Phil Kessel. Oba vstřelili po gólu, Kessel si navíc připsal i asistenci.

"Funguje to," sdělil o spolupráci s Crosbym Kessel. "Hrálo se o něco rychleji než minule, soupěř měl většinu hráčů ze základu. Myslím, že to celkem šlo, ještě budeme muset některé věci ale zlepšit."

27. 09. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dale Tallon 1950 (Kanada, 74 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33134 hlasů, 21% (33134)
Jeff Skinner
31071 hlasů, 20% (31071)
Patricka Sharpa
31526 hlasů, 20% (31526)
T.J. Oshieho
30974 hlasů, 20% (30974)
Martina St. Louise
28986 hlasů, 19% (28986)

Celkem hlasů: 155691
Tento den v minulosti