Proti Rangers Pens zabojovali, přesto ale nakonec prohráli

Penguins se včera na domácím ledě utkali s týmem NY Rangers, a i když nakonec prohráli 5:7, opět ukázali, že i s lepšími týmy mohou odehrát vyrovnanou partii. Proti Jezdcům prohrávali už 2:5, přesto se nevzdali, srovnali na 5:5 a zápas málem dovedli až do prodloužení. O to přišli až v posledních dvou minutách.

Utkání bylo až do poloviny druhé třetiny vyrovnané 2:2, Penguins do té doby dokázali vždy na gól svého soupeře odpovědět. Pak ale Rangers díky brankám Petera Sundstroma, George McPheeho a Tomase Sandstroma odskočili na třígólový rozdíl. Jak již ale bylo řečeno, ani tentokrát se Pens nevzdali a konkrétně Warren Young dokázal ještě v poslední minutě třetiny vstřelit dvě branky a snížit na 4:5. Pro osmadvacetiletého nováčka to byl už čtvrtý dvougólový zápas v sezóně.

"Celou třetí třetinu jsme bojovali a dokázali vyrovnat," cenil si aktivity svých svěřenců kouč Bob Berry. O vyrovnání se postaral v šestapadesáté minutě Bruce Crowder, bohužel to však bylo málo.

Vítězný gól totiž vstřelil v čase 58:50 Anders Hedberg střelou z pravého kruhu, gólem do prázdné branky pak po něm vítězství Rangers zpečetil Peter Sundstrom. "Zápas jsme určitě nezabalili, o tom není třeba pochybovat a je to pozitivní skutečnost," sdělil po zápase Berry.

Ofenzivu Pens táhl v tomto utkání útok Warren Young (dva góly), Mario Lemieux (dvě asistence) a Wayne Babych (gól a asistence), který dostal přezdívku "Production Agency". V celé sezóně dokázala tato trojice vstřelit už 17 gólů a připsat si 18 asistencí. Young je první v klubu v počtu gólů (9), Lemieux pak v počtu bodů (13).

Jen jeden z těchto hráčů hrál s týmem i v minulé sezóně a to Warren Young, který se však objevil jen v patnácti utkáních. Mario Lemieux je nováček a byl draftován, Wayne Babyche si pak tým stáhl s waivers listiny, kam byl umístěn týmem St. Louis.

Není to tak dlouho, co Tučňáci sloužili ostatním klubům jako snadná kořist pro zisk dvou bodů. To se ale, zdá se změnilo. Stejně jako počet diváků, který je při domácích zápasech sleduje. Na včerejší duel jich dorazilo hodně nadprůměrných 13 921. Příští zápas navíc přijede tým Edmontonu s Waynem Gretzkym v sestavě, takže by mohlo být i vyprodáno.

Nové situace si užívá například brankář Michel Dion, který byl v týmu celou minulou sezónu a odchytal i včerejší utkání. "V minulosti, když se nám nedařilo, tak jsme nevyvíjeli takové úsilí se z toho dostat, jako letos. Teď, když se nedaří, tak nás to nepoloží a snažíme se s tím něco udělat. Jsou tu teď noví lidé, nové cíle a větší týmový duch. A dělá to velký rozdíl," sdělil Dion.

05. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jean-Francois Jacques 1985 (Kanada, 39 let)
Mel Pearson 1938 (Kanada, 86 let)
Benn Ferriero 1987 (USA, 37 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti