Sýkora s Crosbym ve formě!

Dvojice Petr Sýkora a Sidney Crosby absolutně ovládla noční utkání mezi Carolinou a Pittsburghem. Rodák z Plzně dvakrát skóroval, Crosby mu dvakrát přihrával. Nakonec se oba prosadili i v samostatných nájezdech.

Pittsburgh porazil suveréna úvodu sezóny, mužstvo Caroliny, právě až na samostatné nájezdy. Carolina však tvrdě narazila. "Tučňáky" doslova nenávidí. Mellon arena je pro "Hurikány" zakletá. V loňské sezóně se zde ošklivě zranil Eric Cole, letos na jeho tradici navázal Scott Walker.

Blížil se konec druhé třetiny, Walker si pochroumal bok a za asistence lékařů opustil ledovou plochu. Připojil se tak na marodku k Seidenbergovi a Laddovi, kteří jsou oba zranění. Mužstvo dosud nevydalo oficiální zprávu, jak dlouho bude v kádru ambiciózní Caroliny Walker scházet.

Před zraněním Walkera hrála Carolina s Pittsburghem výtečně takticky a vypadalo to, že kráčí pro další vítězství z kluziště soupeře. Poté, co se Walker zranil, hra Caroliny ztratila náboj a mužstvo se začalo trápit, vrcholem pak byly inkasované branky. Během sta sekund inkasovala Carolina dvě branky a Pittsburgh tak otočil nepříznivý vývoj utkání. Carolina v době zranění vedla 3:1 nad domácími a nic nenapovídalo zvratu.

"Nevím co se s námi po zranění Scotta stalo. Soupeř nám dal dvě branky a my se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme byli otřesení ze zranění," čertil se na své spoluhráče zkušený obránce Wesley.

Petr Sýkora vstřelil svůj 250. gól v kariéře a po utkání neskrýval radost: "Cítím se skvěle, utkání se nám vydařilo. Jak jsem ke gólům přišel? Jen jsem si najel před branku a čekal na dorážky."

Utkání dospělo do vypjaté koncovky. Samostatné nájezdy měly rozhodnout o vítězi duelu. Konečné rozhodnutí přinesla až třetí série pokusů. Kapitán "Tučňáků" Sidney Crosby prostřelil Warda, když napodobil trik, který krátce před ním, úspěšně použil Christiansen. Naopak střela zkušeného Raye Whitneyho skončila v lapačce Danyho Sabourina.

"Nájezd Christiansena jsem pozorně sledoval a část jeho hokejového umu jsem si pro svůj nájezd vypůjčil. Nebyl to duplikát, nájezd jsem nepatrně vylepšil. Musíte věřit své intuici," vysvětlil Crosby, proč "vykradl" myšlenku svého spoluhráče.

Sabourin v brance Pittsburghu odchytal vůbec první utkání v této sezóně od začátku. "Je to paráda, první celé utkání, první vítězství. Kluci se vyznamenali při nájezdech, Ward neměl šanci, " rozplýval se mladíček, který "Tučňáky" podržel především v souboji s Whitneyem.

Trenéři byli naopak ve svých projevech po utkání střízliví. "Prostě náš náskok dotáhli ve správnou dobou. Byli jsme otřesení ze zranění Walkera a přestali na chvíli hrát. Pittsburgh této pauzy v naší hře využil," okomentoval zlom utkání trenér Caroliny, Peter Laviolette.

To Michel Therrien jen pochválil charakter svých svěřenců. "Není pochyb o tom, že jsme zvítězili jen kvůli síle našeho kolektivu. Rozhodující byl charakter mých hráčů. Carolina nebyla horším mužstvem," popsal své pocity Therrien.

20. 10. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33207 hlasů, 21% (33207)
Jeff Skinner
31137 hlasů, 20% (31137)
Patricka Sharpa
31606 hlasů, 20% (31606)
T.J. Oshieho
31049 hlasů, 20% (31049)
Martina St. Louise
29049 hlasů, 19% (29049)

Celkem hlasů: 156048
Tento den v minulosti