Zpět v realitě, Pens prohráli vysoko se St. Louis

Fanoušci Pens se na tento zápas hodně těšili a očekávali od svých hráčů další domácí výhru, už pátou v této sezóně. Jejich klub, posilněn remízou 3:3 s jedním z nejlepších týmů ligy Edmontonem, se utkal se St. Louis, tedy týmem, který venku třikrát za sebou prohrál. Z očekávané spanilé jízdy se však nakonec stalo hrůzostrašné představení, ve kterém Penguins na svého soupeře nestačili a prohráli jasně 2:6.

"Na tak důležitý zápas jsme se moc málo snažili, nevím, čím to bylo," nechal se po zápase slyšet útočník Warren Young.

"Pittsburgh hraje v současné době perfektní hokej. S tím jsme sem přijeli. Týmy, které si myslí, že tu budou brát automaticky dva body, se mýlí. Tentokrát jsme byli lepší, oni ale ještě hodně soupeřů porazí," sdělil trenér St. Louis Jacques Demers, kterého o to více mohla těšit výhra jeho týmu. Její základy položili hráči Blues hned v začátku utkání, kdy po gólech Douga Wickenheisera a Marka Reedse vedli na začátku osmé minuty už 2:0.

"St. Louis byli lepším týmem, než jsme si mysleli," sdělil překvapený obránce Doug Bodger. "Jakmile na nás skočili, bylo těžké jim odolávat."

Nejvíce se v dresu soupeře zaskvěla řada s Wickenheiserem, Reedsem a Jorgenem Petterssonem. Ta nastupovala proti pittsburghským Miku Bullardovi, Andy Brickleymu a Dougu Sheddenovi, které měla podle pokynů trenéra hlavně bránit. To se jí také podařilo. Pittsburghské trojici povolila jen šest střel a jeden Sheddenův gól, který navíc padl ve dvojnásobné přesilové hře. "Chtěli jsme zastavit hlavně Bullarda, tak jsme proti němu nasadili Wickenheiserovu řadu," prozradil po zápase své plány Demers.

"Trenér má vždy nějaký herní plán, se kterým seznámí hráče a doufá, že ho po celých šedesát minut zápasu budou plnit. Dnes se to podařilo, od nastoleného plánu jsme se ani jednou neodchýlili," pochvaloval si kouč St. Louis po zápase.

Hráči Blues nejenže Demersův plán do puntíku splnili, ale přidali k němu i něco navíc. Hlavně Jorgen Pettersson, který nastřílel hattrick. "Do zápasu šla naše řada s tím, že je nesmíme nechat skórovat. Normálně forčekujeme se dvěma hráči, dnes jsme ale k tomuto účelu použili jen jednoho. Možná to byl ten hlavní klíč k dnešnímu úspěchu," sdělil po zápase.

Sami hráči Penguins si svůj propad od posledního zápasu nedovedou vysvětlit. "Občas něco takového můžete vidět, ale nemělo by se to stávat. Nemám pro to žádné vysvětlení ani omluvu," nechal se slyšet Doug Bodger. Podobně smýšlel i brankář Michel Dion, který svou nespokojenost s výsledkem vyjádřil zlostným pohazováním své výstroje po šatně. "Stává se to často, něco takového máte možnost vidět pořád."

Penguins vstřelili svůj první gól až ve druhé třetině za stavu 0:3. Byl to ten již zmíněný Sheddenův zásah v přesilové hře. St. Louis ale hned o pár minut později odskočili opět na rozdíl tří branek, stejně jako po druhém gólu Pittsburghu, který vstřelil Kevin McCarthy. Ten nastoupil teprve do druhého zápasu v sezóně a na gól mu přihrál Warren Young, čímž si prodloužil sérii zápasů s nejméně jedním bodem na šest.

"Možná hráli špatně jen kvůli tomu, že jsme je k tomu naší hrou přinutili," hledal příčiny špatného výkonu Pens střelec tří branek Pettersson.

Velkou zajímavostí zápasu byla skutečnost, že se v něm poprvé na profesionální scéně střetli bratři Lemieuxovi, Mario z Pittsburghu a Alain ze St. Louis. "Byl to zajímavý pocit, trochu i legrační. Když jsem proti němu poprvé nastoupil ke vhazování, musel jsem se držet, abych se nezačal smát," sdělil Mario.

09. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníků Pittsburgh Press a Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jean-Francois Jacques 1985 (Kanada, 39 let)
Mel Pearson 1938 (Kanada, 86 let)
Benn Ferriero 1987 (USA, 37 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti