Crosby ukončil své trápení, Pens vyhráli 3:2

Jaromír Jágr přijel se svým týmem, tentokrát to byla Florida, opět do Pittsburghu. Nebyl to ale on, který by se po zápase mohl radovat z předvedeného výkonu a vítězství v zápase. Pozornost na sebe totiž strhl kapitán Pens Sidney Crosby, který gólem a dvěma asistencemi ukončil pětizápasovou sérii bez bodu a pomohl svému týmu k vítězství 3:2 v prodloužení.


Rozhodující okamžik přišel v čase 1:21 nastaveného času, když v přesilové hře čtyř proti třem nabil na střelu Evgeni Malkinovi Kristopher Letang. Malkin vsítil tvrdou střelou z vrcholu pravého kruhu už svůj třetí gól ve třech zápasech a Tučňáci všechny z nich vyhráli.

V přesilové hře se Penguins prosadili už na začátku zápasu, kdy se z podobného místa jako Malkin, tentokrát ale střelou zápěstím, prosadil Sidney Crosby. "Dobře pro ně," chválil přesilovkový útok brankář Marc-Andre Fleury. "Teď se určitě budou cítit o něco lépe a uvolněněji. Přinesli nám dnes výhru a dva body."

Fleury, který dostal v posledních třech zápasech pouhé tři góly, se opět ukázal jako někdo, na koho se mohou Pens spolehnout, i když nedají příliš mnoho gólů. Ani na šestý pokus totiž nedokázali vstřelit v základní hrací době více než dva góly, přesto se už potřetí za sebou mohli radovat z vítězství.

Po Crosbyho gólu v první třetině se další hráč prosadil až v třetině třetí. Byl to Phil Kessel, který po důrazu před brankářem Robertem Luongem dorazil do sítě kotouč vystřelený Robem Scuderim.

Zápas pak z pohledu Pens zkomplikovala čtvrtá řada Floridy, která během necelých tří minut srovnala skóre na 2:2. Nejprve se zaskvěl Quinton Howden, který vstřelil svůj vůbec první sezóny a po něm pak i Derek MacKenzie, rovněž prvním zásahem sezóny. Oba si na své góly navzájem i nahráli.

"Víme, že ve třetí třetině jsme byli trochu zpomalení," zpytoval svědomí obránce Kristopher Letang. "Nepřipravili jsme si žádné velké střídání, které by nás dostalo více do hry."

V zápase padly i dva góly, jeden na každé straně, které rozhodčí neuznali. Nejprve kvůli vysoké hře holí Floridy a poté kvůli šťouchnutí Chrise Kunitze holí do brankáře Luonga.

21. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review a nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Michel Briere 1949 (Kanada, 75 let)
Ryan Bach 1973 (Kanada, 51 let)
Vincent Tremblay 1959 (Kanada, 65 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
33420 hlasů, 21% (33420)
Jeff Skinner
31382 hlasů, 20% (31382)
Patricka Sharpa
31818 hlasů, 20% (31818)
T.J. Oshieho
31251 hlasů, 20% (31251)
Martina St. Louise
29257 hlasů, 19% (29257)

Celkem hlasů: 157128
Tento den v minulosti