Do sezóny nakročil Pittsburgh výhrou v nájezdech

Hokejisté Pittsburghu vybojovali na začátku sezóny cenné dva body na ledě posledního finalisty Stanley Cupu Vancouveru Canucks, když zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Hrdinou večera byl Matt Cooke, který se vrátil po sedmnáctizápasové suspendaci a vstřelil dva góly. Jeden v přesilovce, druhý v oslabení.

Do zápasu vkročil lépe Pittsburgh, jehož hráči si vypracovali tlak v útočném pásmu a dostali se do několika slibných šancí. První z nich využil v šesté minutě při přesilové hře James Neal. Ten v pravém rohu převzal přihrávku od Evgeni Malkina a rovnoběžně s brankovou čarou vyslal střelu na Roberta Luonga, který si puk srazil do branky.

Po vstřeleném gólu pokračovali Tučňáci v aktivní hře, která vyústila v další využitou přesilovku. Pascal Dupuis v ní zadovkou zpoza branky našel osamoceného Matta Cooka, který neváhal a střelou z první vstřelil svůj premiérový gól v sezóně.

Na 3:0 mohla pak zvýšit skóre dvojice Evgeni Malkin, Kristopher Letang, kteří najížděli na osamoceného obránce. Gól se jim však vstřelit nepodařilo.

Asi tři a půl minuty před koncem první třetiny se poprvé prosadil Vancouver a to gólem, který byl velmi podobný tomu Jamese Neala z úvodu zápasu. Nahození Maxima Lapierra z pravého rohu branky si do sítě srazil Marc-Andre Fleury.

Do druhé třetiny vstoupil lépe dvěma bleskovými šancemi Vancouver. Fleury dobře zakročil nejprve proti Alexandre Burrowsovi a poté proti Danielovi Sedinovi. V druhém případě zasahoval lapačkou na brankové čáře a rozhodčí museli použít video, aby mohli potvrdit fakt, že puk nepřešel brankovou čáru.

Ve dvaadvacáté minutě uktání byl vyloučen za faul loktem Evgeni Malkin a Pens museli poprvé v sezóně bránit přesilovku soupeře. Povedlo se jim to na výbornou, dokonce dokázali díky Mattu Cookovi, který střelou přes obránce Bieksu překvapil Roberta Luonga, vstřelit i gól.

Cooke nastoupil do zápasu poprvé po sedmnáctizápasove suspendaci za faul loktem na Ryana McDonagha z NY Rangers a hned se uvedl dvěma góly. "Měl jsem velkou podporu rodiny i klubu. Bylo to pro mě těžké, cítil jsem, že jsem týmu něco dlužen," prozradil energický útočník a pokračoval: "Teď už je to dobré, jsem připraven pomoci svým spoluhráčům."

Asi v polovině zápasu začal mít Vancouver soustavnější tlak, který postupně vedl k vyrovnání. Na 2:3 nejprve snížil ještě ve druhé třetině po krásné přihrávce Henrika Sedina obránce Keith Ballard, na 3:3 pak vyrovnával střelou zápěstím Daniel Sedin.

Vyrovnávacímu gólu předcházela nádherná kombinace Evgeni Malkina se Stevem Sullivanem, Malkin však ve vyložené pozici mezi kruhy selhal a poslal puk vedle. Z následujícího útoku pak uděřil soupeř.

Základní hrací doba tak skončila remízou, stejně tak jako následné prodloužení, ve kterém si více příležitostí připravili domácí, a tak musely o osudu utkání rozhodnout samostatné nájezdy.

Pittsburgh proměnil první dva své pokusy. Jak Kristopher Letang, tak Evgeni Malkin vstřelili gól po kličce na levou stranu a protože Vancouver se neprosadil ani jednou, z vítězství v utkání se nakonec radoval Pittsburgh.

07. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bob McManama 1951 (USA, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32637 hlasů, 21% (32637)
Jeff Skinner
30582 hlasů, 20% (30582)
Patricka Sharpa
31022 hlasů, 20% (31022)
T.J. Oshieho
30492 hlasů, 20% (30492)
Martina St. Louise
28488 hlasů, 19% (28488)

Celkem hlasů: 153221
Tento den v minulosti