Zajímavosti: Marc-Andre Fleury stále jasnou jedničkou

I když ho po druhé třetině prohraného zápasu s Carolinou vystřídal Dany Sabourin, zůstává dvaadvacetiletý Marc-Andre Fleury stále jasnou brankářskou jedničkou Penguins.

"Marc-Andre je jednička a Dany Sabourin je tu, aby za něj občas zaskočil. To je náš plán, kterého se nadále držíme," sdělil po pro Fleuryho nepovedeném zápase trenér Pens Michel Therrien, který sáhl k vystřídání poté, co jeho jednička dostala čtyři góly z šestadvaceti střel. Zaskakující Sabourin pak kryl všech sedm střel co na něj šlo.

"Chtěli jsme dát hráčům nový impuls a navíc máme na programu dva zápasy ve dvou dnech," vysvětlil své rozhodnutí ke změně na brankářském postu Therrien. V tom dnešním proti Anaheimu hodlá Fleuryho postavit normálně od začátku.

Fleury byl v základní části střídán poprvé od 6. března, kdy Pens porazili Ottawu 5:4 po samostatných nájezdech. Tehdy v první třetině obdržel tři góly.

Po ranním rozbruslení se tým sešel k asi patnácti minutové poradě, při které se řešil systém přesilových her. Proti Carolině se totiž Pens v šesti případech prosadili jen jednou a zahodili i více než minutovou možnost situace pět proti třem.

Jediným hráčem, který v zápase nedostal v přesilovkách možnost nastoupit byl Mark Eaton. Jordan Staal, který v minulé sezóně nastřílel 29 gólů, v nich pak hrál pouhé čtyři sekundy. Nejvíce času, 6:09, v nich na ledě strávil Marc Recchi, který také vstřelil jediný přesilovkový gól Penguins v zápase. Shodouokolností to byl i jejich jediný gól v zápase.

Kouč Anaheimu, dnešního soupeře Pittsburghu, Randy Carlyle je jediným obráncem historie Penguins, který dokázal získat James Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny. Povedlo se mu to v roce 1981. "Civic Arena se od té doby moc nezměnila, pouze přibyly nějaké škrábance a praskliny. Pořád je to zajímavá hala, která přinesla Penguins spoustu úspěchů a ve které měli domov členové síně slávy. Je tu také Rick Kehoe, se kterým jsem hrával," zavzpomínal Carlyle.

07. 10. 2007, Will





Další články týkající se hráče Randy Carlyle






Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bob McManama 1951 (USA, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32637 hlasů, 21% (32637)
Jeff Skinner
30582 hlasů, 20% (30582)
Patricka Sharpa
31022 hlasů, 20% (31022)
T.J. Oshieho
30492 hlasů, 20% (30492)
Martina St. Louise
28488 hlasů, 19% (28488)

Celkem hlasů: 153221
Tento den v minulosti