Sýkora si poradil s unaveným Anaheimem

Ryan Malone si určitě nemyslel, že by jeho gól byl vítězný. Navíc si určitě nepřál, aby byl. Nakonec byl určitě potěšen, když jeho trefa byla tím rozdílem, který Penguins zajistil první vítězství na domácím ledě v nové sezóně.

?Vždycky to zdramatizujeme,? řekl Malone. ?Musíme s tím přestat.?

Avšak Penguins nebyli v tomto zápase jediným týmem, který bojoval jako lev. Anaheim, který měl za sebou krajně náročnou sérii zápasů, jenž čítá nejenom dva zápasy v Londýně, ale i duely v Detroitu a Columbusu, hrál naplno každé střídání a odmítal se vzdát.

?Nikdy to nevzdali,? řekl Ryan Malone. ?Proto také letos vyhráli Stanley Cup.?

Něco podobného se však dá říci i o Penguins, kteří podali úplně jiný výkon než proti Carolině (1:4) ?Dnes večer to byla zkouška charakteru,? řekl Malone. ?Myslím si, že každý ukázal svou hrdost a chtěl se předvést.?

Zatímco Malone vstřelil ?pouze? vítězný gól, český útočník Petr Sýkora byl vyhlášen první hvězdou utkání. Rodák z Plzně vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál. ?Lépe už to ani začít nemohlo,? řekl Sýkora.

Sýrokův druhý gól, kdy v čase 53:32 překonal brankáře hostí Jonase Hillera, zlomil nerozhodný stav 3:3 a definitivně nasměroval Penguins k vítězství. Pokud by se 21.4 sekund před koncem netrefil ještě Ryan Getzlaf, tak to mohla být vítězná trefa utkání. Český útočník tak zcela zastínil hlavní hvězdu Penguins Sidney Crosbyho, který si připsal pouze jednu asistenci.

Nový kapitán Penguins má zatím ze dvou utkání jediný bod a proto můžeme mluvit o pomalejším začátku. Na dnešní utkání nebude vzpomínat rád ještě z jednoho důvodu. Při blokování střely Francoise Beauchemina dostal pukem do pravého chodidla a s bolestivou grimasou odkulhal na střídačku. Že to nebude nic vážného potvrdil jeho návrat v polovině třetiny.

Rentgen prý neukázal žádnou zlomeninu, i když Crosby uvedl, že do zápasu nemohl dát vše. ?Je to bojovník, vždycky si najde způsob, jak dosáhnout úspěchu,? řekl Malone. ?A to je moc důležité.?

Zatímco Penguins vyšel reparát na výbornou, Ducks jistě neprožívají začátek obhájce Stanley Cupu. Jednotliví protagonisté týmu mluví o únavě z výletu a o náročném rozpisu, avšak v tomto případě je nutné připomenout, že je teprve začátek sezóny a vymlouvat se na nedostatek energie zní poněkud divně, zvláště když Ducks čeká dalších 77 utkání.

?Mám z toho dobrý pocit,? ohodnotil Crosby dnešní utkání. ?Zvláště, když jsme hráli proti nim.?

07. 10. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bob McManama 1951 (USA, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
32637 hlasů, 21% (32637)
Jeff Skinner
30582 hlasů, 20% (30582)
Patricka Sharpa
31022 hlasů, 20% (31022)
T.J. Oshieho
30492 hlasů, 20% (30492)
Martina St. Louise
28488 hlasů, 19% (28488)

Celkem hlasů: 153221
Tento den v minulosti